Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 2595 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΡΑΝΤΣ ΚΑΦΚΑ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2016 PDF Εκτύπωση E-mail

Δύο ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις λόγου, ιστορίας και τέχνης προγραμματίζεται να γίνουν στα Ιωάννινα τον προσεχή Σεπτέμβριο, με συνδιοργανώτρια την Ισραηλιτική Κοινότητα Ιωαννίνων.

Οι εκδηλώσεις είναι αφιερωμένες στον Τσέχο λογοτέχνη Φραντς Κάφκα και θα παρουσιάσουν τα διαχρονικά ζητήματα του έργου του. Παράλληλα, θα προβάλλουν την ιστορία των Εβραίων της Τσεχίας, με την ομιλία του Τόμας Κράους, Γραμματέα της Ομοσπονδίας Εβραϊκών Κοινοτήτων της Τσεχίας, αλλά και πτυχές της ιστορίας του Ολοκαυτώματος, με την  παρουσίαση του βιβλίου της Μάργκαρετ Μπούμπερ-Νόιμαν «Η Μίλενα από την Πράγα» για την αγαπημένη του Κάφκα Μίλενα Γέσενκα, που πέθανε στο στρατόπεδο του Ράβενσμπρουκ. Έκθεση φωτογραφίας για τον Κάφκα, μουσικό πρόγραμμα με έργα του Τσέχου κλασσικού συνθέτη Ντβόρακ και προβολή της ταινίας του Ορσον Γουέλς «Η Δίκη» (της μνημειώδους κινηματογραφικής μεταφοράς του ομώνυμου έργου του Κάφκα), είναι ορισμένα από τα χαρακτηριστικά των εκδηλώσεων.

Για την υλοποίηση του προγράμματος εκδηλώσεων συνεργάζονται η Πρεσβεία της Τσεχίας στην Ελλάδα, η Περιφέρεια Ηπείρου, ο Δήμος Ιωαννιτών και το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου, η Ισραηλιτική Κοινότητα Ιωαννίνων, η Δημοτική Πινακοθήκη και ο Όμιλος Πολιτικού και Κοινωνικού Προβληματισμού Ιωαννίνων. Κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στα Ιωάννινα, ο  πρέσβη της Τσεχίας κ. Γιαν Μπόντυ είχε συναντήσεις με εκπροσώπους όλων των τοπικών παραγόντων καθώς και με τον πρόεδρο της Ι.Κ. Ιωαννίνων κ. Ελισάφ (φωτογραφία).

Δείτε παρακάτω το ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ των εκδηλώσεων:

* ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ του καταξιωμένου Τσέχου φωτογράφου Karel Cudlín ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΡΑΝΤΣ ΚΑΦΚΑ - ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ [Διάρκεια: 19-30/9/2016]

Τετάρτη 21/9/2016

18.30: Εγκαίνια της Έκθεσης Φωτογραφίας

20.30: Πολιτιστικός Πολυχώρος ''Δημήτρης Χατζής''

Ο ΦΡΑΝΤΣ ΚΑΦΚΑ ΚΑΙ Η ΠΡΑΓΑ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΟΛΕΜΟΥ

- Χαιρετισμοί

- Ομιλητές:

"Η ιστορία και το παρόν της τσέχικης εβραϊκής κοινότητας", Tomas Kraus, Γραμματέας της Ομοσπονδίας Εβραϊκών Κοινοτήτων της Τσέχικης Δημοκρατίας

"Η διαχρονική αξία του έργου του Φράντς Κάφκα", Μαργαρίτα Ζαχαριάδου, Συγγραφέας και Μεταφράστρια

Παρουσίαση του βιβλίου της Μάργκαρετ Μπούμπερ -Νόιμαν «Η Μίλενα από την Πράγα», Κατερίνα Σχινά, Συγγραφέας και Μεταφράστρια 

- Μουσικό πρόγραμμα: ''Rusalka: song to the moon'', Α. Dvorak

 

Κυριακή 25/9/2016

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΤΟΥ ΟΡΣΟΝ  ΓΟΥΕΛΣ ''Η ΔΙΚΗ'' που στηρίζεται στο ομώνυμο έργο του Φράντς Κάφκα

Πολιτιστικός Πολυχώρος ''Δημήτρης Χατζής''

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae