Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 2643 επισκέπτες και 4 μέλη συνδεδεμένους

Log inΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ WJC ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ PDF Εκτύπωση E-mail

Με τη συμμετοχή  Εβραίων ηγετών απ΄ όλον τον κόσμο, στις 11 και 12.9.2016 συγκλήθηκε στην Ιερουσαλήμ η Εκτελεστική Επιτροπή του Παγκοσμίου Εβραϊκού Συνεδρίου (WJC), υπό την προεδρεία του κ. Ρόναλντ Λόντερ, προέδρου του WJC. Το ΚΙΣΕ εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρό του και αντιπρόεδρο του WJC κ. Μωϋσή Κωνσταντίνη.

Στο περιθώριο των εργασιών της Εκτελεστικής Επιτροπής του WJC, οι σύνεδροι είχαν σημαντικές συναντήσεις με τον Πρόεδρο του Ισραήλ κ. Ρεουβέν Ρίβλιν και τον πρωθυπουργό κ. Βενιαμίν Νετανιάχου. Συζητήθηκε η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, οι αυξανόμενοι κίνδυνοι από την τρομοκρατία, οι σχέσεις με την Παλαιστινιακή Αρχή και οι προοπτικές ειρήνευσης στη Μέση Ανατολή.

Χαρακτηριστική ήταν η ομιλία του Ισραηλινού πρωθυπουργού ο οποίος, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στη θετική ανάπτυξη των σχέσεων του Ισραήλ με χώρες του Αραβικού κόσμου. «Χώρες σε όλη τη Μέση Ανατολή έχουν αρχίσει να βλέπουν το Ισραήλ λιγότερο σαν εχθρό και περισσότερο ως ένα σημαντικό σύμμαχο στη μάχη κατά της τρομοκρατίας», τόνισε ο κ. Β. Νετανιάχου. 

Ο Πρόεδρος του Ισραήλ κ. Ρ. Ρίβλιν μίλησε στους εκπροσώπους της ηγεσίας του διεθνούς Εβραϊσμού για τις σύγχρονες προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν τόσο το Ισραήλ όσο και η Διασπορά. Ο πρόεδρος του WJC  κ. Ρόναλντ Λόντερ επέδωσε στον Πρόεδρο του Ισραήλ ένα συμβολικό δώρο: το πρωτοσέλιδο της αμερικανικής εβραϊκής εφημερίδας “Der Tog-Morgan-Journal” (στη διάλεκτο γίντις), της 7ης Ιουνίου 1967, που ανακοινώνει την επανένωση της Ιερουσαλήμ (φωτογραφία επάνω).

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae