Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 2115 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ PDF Εκτύπωση E-mail

Συνάντηση του Michael Roth με την ηγεσία της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης

Στις 15-9-2016 η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης υποδέχθηκε τον Κοινοβουλευτικό Υφυπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, κ. Μichael Roth, ο οποίος κατά την επίσκεψή του στην πόλη μας το 2014, είχε εκφράσει την πρόθεση της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας να υποστηρίξει την δημιουργία του Μουσείου Ολοκαυτώματος και Εκπαιδευτικού Κέντρου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του ο κ. Roth, είχε εκτενή συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης κ. Δ. Σαλτιέλ, τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Γ. Μπουτάρη και τον Πρόεδρο της ΓΑΙΑΟΣΕ κ. Α. Σχίζα, κατά την οποία συζητήθηκε η πορεία των διαφόρων θεμάτων που άπτονται της δημιουργίας του  Μουσείου Ολοκαυτώματος και Εκπαιδευτικού Κέντρου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν για την σταδιακή ολοκλήρωση του.

Ο κ. Roth επιβεβαίωσε εκ νέου την επιθυμία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας να σταθεί αρωγός και να ενισχύσει οικονομικά το έργο με το ποσό των 10.000.000€ αντιλαμβανόμενος τη σημασία της δημιουργίας ενός τέτοιου ιδρύματος, διεθνούς εμβέλειας, όχι μόνο για την Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης και για την πόλη αλλά πολύ περισσότερο για τη χώρα μας.

Ο Κοινοβουλευτικός Υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων  κ. Roth, είχε επίσης την ευκαιρία να επισκεφτεί την Συναγωγή Μοναστηριωτών, τη μοναδική προπολεμική Συναγωγή της Θεσσαλονίκης, η αποκατάσταση της οποίας ολοκληρώθηκε πρόσφατα, με πόρους που διέθεσαν η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας και το “TheHerbert Simon Family Foundation”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ:

-ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, 16.9.2016: Ανοίγει ο δρόμος για το Μουσείο Ολοκαυτώματος

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae