Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 4471 επισκέπτες και 5 μέλη συνδεδεμένους

Log inΕγκαίνια του Πνευματικού Κέντρου της Ι.Κ. Θεσσαλονίκης PDF Εκτύπωση E-mail
Στις 24.10.07 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της νέας Λέσχης της Ι.Κ. Θεσσαλονίκης. Παρέστησαν ο κ. Γιόσι Μουστακί, εκπρόσωπος του πρέσβη του Ισραήλ, ο πρόεδρος του Κ.Ι.Σ., κ. Μωυσής Κωνσταντίνης , ο πρόεδρος του ΟΠΑΙΕ κ. Δαυίδ Ταραμπουλούς, εκπρόσωποι των Ι.Κ. Ελλάδος και πλήθος κόσμου.
    Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ευλογία του Ραββίνου Ελιάου Σιτρίτ, που σημείωσε πως η ημερομηνία των εγκαινίων συμπίπτει με τη θρησκευτική ημερομηνία της δολοφονίας του Πρωθυπουργού του Ισραήλ, Ιτσχάκ Ράμπιν.
    Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο πρόεδρος της Ι.Κ. Θεσσαλονίκης κ. Δαυίδ Σαλτιέλ, ο οποίος τόνισε τη σημασία του πολυχώρου, που στεγάζει το παιδικό κέντρο που φέρει το όνομα του αείμνηστου Σαμ Προφέτα, ο οποίος αφιέρωσε τη ζωή του στα παιδιά, το Μερκάζ Αντραχά, τη Λέσχη "Αδελφότητα" και το Κέντρο Νεολαίας που φέρει το όνομα του Ιτσχάκ Ράμπιν. Μετά από σύντομη αναφορά στο πρόσωπο του αδικοχαμένου προέδρου του Ισραήλ, δίνοντας έμφαση στη πορεία του στην πολιτική, την αφοσίωσή του στην πρόοδο του Ισραήλ και την επίτευξη ειρήνης στη Μ. Ανατολή, ο κ. Σαλτιέλ υπογράμμισε τη σημασία της επιστροφής της Κοινότητας στο χώρο που στέγασε τα πρώτα της γραφεία μετά το Ολοκαύτωμα και το γεγονός πως αυτό σηματοδοτεί ταυτόχρονα μια νέα αρχή. Όπως ανέφερε τα μέλη της Κοινότητας και οι επιτροπές θα έχουν στη διάθεσή τους ένα χώρο έτοιμο να φιλοξενήσει κάθε είδους δραστηριότητα. Κλείνοντας ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν στο έργο της κατασκευής του Κοινοτικού Κέντρου, αναφέρθηκε στην ιστορία και το ρεπερτόριο της χορωδίας Χαγκαντά "Μπενεντίκτ Μολχόφ", που τίμησε την Κοινότητα αποδεχόμενη την πρόσκληση, ενώ παρουσίασε και τους νέους Μαντριχίμ της Κοινότητας.
    Στο βήμα προσήλθε επίσης ο κ. Γ. Μουστακί, επιτετραμμένος της πρεσβείας του Ισραήλ, ο οποίος τόνισε πως το όνειρο του Ιτσχάκ Ράμπιν για ειρήνη στη Μέση Ανατολή παραμένει ζωντανό και αποτελεί πρωταρχικό στόχο του Κράτους του Ισραήλ, ενώ υπογράμμισε τη σημασία της ενδυνάμωσης των σχέσεων μεταξύ των Κοινοτήτων της Διασποράς και του Ισραήλ, ιδιαίτερα στα θέματα που αφορούν την νεολαία.
    Κλείνοντας τον κύκλο των χαιρετισμών ο πρόεδρος του Κ.Ι.Σ. κ. Μ. Κωνσταντίνης τόνισε πως ο χώρος αυτός, με τη σύγχρονη υποδομή, θα αποτελέσει τη νέα καρδιά της Ι.Κ. Θεσσαλονίκης και πως το πλήθος των δραστηριοτήτων που θα φιλοξενηθούν σε αυτόν, θα βοηθήσουν στην ενδυνάμωση των σχέσεων των μελών της.
    Στη συνέχεια η χορωδία Χαγκαντά "Μπενεντίκτ Μολχόφ", παρουσίασε ένα πλούσιο ρεπερτόριο τραγουδιών, προσφέροντας μια μαγευτική εμπειρία στο κοινό. Στο τέλος της παράστασης, η χορωδία Χαγκαντά "Μπενεντίκτ Μολχόφ", από κοινού με την χορωδία της Ι.Κ. Θεσσαλονίκης, τραγούδησαν το "Σιρ λα Σαλόμ", στη μνήμη του Ιτσχάκ Ράμπιν, και το "Adio Querida".

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae