Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 6140 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΣυνάντηση της οικογένειας Μοδιάνο στην Θεσσαλονίκη PDF Εκτύπωση E-mail
  Στις 22.6.2007 περίπου 140 μέλη της οικογένειας Μοδιάνο, από έντεκα χώρες του κόσμου, βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη, σε ταβέρνα της αγοράς, που ανεγέρθηκε το 1922 από τον πρόγονό τους , μηχανικό Ελί Μοδιάνο, και είναι γνωστή σήμερα ως "Στοά Μοδιάνο".
    Οι Μοδιάνο όλου του κόσμου συναντιούνται κάθε δύο χρόνια σε μία πόλη στην οποία έζησαν οι πρόγονοί τους, θυμούνται τους συγγενείς τους, συσφίγγουν τις σχέσεις τους, γνωρίζονται οι νεότεροι μεταξύ τους και δίνουν την υπόσχεση να διατηρήσουν αυτήν την ενότητα της οικογένειας στο μέλλον.
    "Όλοι οι Μοδιάνο ανήκουν σε μία οικογένεια, αλλά δεν έχει διαπιστωθεί ακριβώς η διαρρύθμιση του οικογενειακού δέντρου", αναφέρει στην εφημερίδα "Μακεδονία" ο κ. Μάριος Μοδιάνο. "Κάθε δύο χρόνια συγκεντρωνόμαστε τα μέλη της οικογένειας. Πριν από δύο χρόνια είχαμε βρεθεί στη Φλωρεντία, ενώ φέτος είναι η πρώτη φορά που η συνάντηση γίνεται στη Θεσσαλονίκη", περιγράφει ο κ. Μίκης Μοδιάνο, ο οποίος μαζί με τον Τζώνι Μοδιάνο και τη Λίντα Μοδιάνο ανήκουν στην οργανωτική επιτροπή της συνάντησης. "Διατηρούμε επαφή μεταξύ μας. Ακόμη και το διάστημα μεταξύ των δύο χρόνων αλληλογραφούμε ηλεκτρονικά ή επικοινωνούμε τηλεφωνικά", σημειώνει ο Μίκης Μοδιάνο, προσθέτοντας ότι είναι συμβολική και συγκινητική η συνάντηση της οικογένειας στη Στοά Μοδιάνο.
    Τα μέλη της οικογένειας Μοδιάνο παρέμειναν στη Θεσσαλονίκη για δύο μέρες και ξεναγήθηκαν στα αξιοθέατα της πόλης. Στη Στοά βρέθηκε μαζί τους ο νομάρχης Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης, ενώ στο ξενοδοχείο όπου διέμεναν τους επισκέφθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.
 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae