Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 3608 επισκέπτες και 1 μέλος συνδεδεμένους

Log inΑΘΗΝΑ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ «ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ ΔΥΣΗ, 15ος – 20ός ΑΙΩΝΑΣ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ» | Εκτύπωση |

To Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος διοργανώνει τη Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017 στο Πνευματικό Κέντρο της Ι.Κ. Αθηνών την παρουσίαση του βιβλίου  Εβραϊκές Κοινότητες ανάμεσα σε Ανατολή και Δύση, 15ος-20ός αιώνας: οικονομία, κοινωνία, πολιτική, πολιτισμός, εκδόσεις Ισνάφι, Ιωάννινα 2016. Το βιβλίο περιλαμβάνει τα Πρακτικά του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου  που έγινε στα Ιωάννινα 21-23 Μαΐου 2015 και διοργανώθηκε από το Τμήμα Ιστορίας & Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και την  Ισραηλιτική Κοινότητα Ιωαννίνων. Η εισαγωγή - επιμέλεια του βιβλίου είναι των Άννα Μαχαιρά & Λήδας Παπαστεφανάκη και περιλαμβάνει πρόλογο του προέδρου της Ι.Κ. Ιωαννίνων κ.  Μωυσή Ελισάφ.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Έφη Γαζή (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου), Σάββας Μιχαήλ (συγγραφέας), Αριέλλα Ασσέρ (ψυχολόγος), Αλεξάνδρα Πατρικίου (Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος) και οι επιμελήτριες του τόμου Άννα Μαχαιρά (Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων) και Λήδα Παπαστεφανάκη (Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων).

Την εκδήλωση θα προλογίσει και θα συντονίσει ο κ. Μωυσής Ελισάφ, Γενικός Γραμματέας του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος και Πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Ιωαννίνων.

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae