Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 3238 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΤΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΤΟΥ IHRA ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ PDF Εκτύπωση E-mail

Την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017 πραγματοποιήθηκε στους χώρους του Εβραϊκού Μουσείου της Ελλάδος η τελετή παραλαβής της Προεδρίας του IHRA (International Holocaust Remembrance Alliance) για το τρέχον έτος, από την Ελβετία.

Η διευθύντρια του Μουσείου κα Ζανέτ Μπαττίνου, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους μιλώντας, επ’ ευκαιρίας για τη φετινή επέτειο των 40 χρόνων από την ίδρυση του Μουσείου, ενώ μετέφερε και μήνυμα του προέδρου του Δ.Σ. του ΕΜΕ κ. Σαμουήλ Μάτσα που απουσίαζε λόγω ασθένειας.
 
Στη συνέχεια απηύθυναν χαιρετισμό η Πρέσβης κα Φωτεινή Τομαή, Επικεφαλής της Ελληνικής  Αντιπροσωπίας στον IHRA, o Πρέσβης της Ρουμανίας κ. Lucian Fatu που έκανε ένα σύντομο απολογισμό των πεπραγμένων κατά τη διάρκεια της Ρουμανικής προεδρίας, ο Πρέσβης της Ελβετίας  κ. Hans – Rudolf Hodel που μίλησε για τα σχέδια της Ελβετίας για τη δική της Προεδρία, καθώς και ο πρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος κ. Δαυίδ Σαλτιέλ, που τόνισε τη σημασία του έργου του IHRA για την παγκόσμια μάχη κατά του ρατσισμού του αντισημιτισμού και της ξενοφοβίας.

Στην τελετή παρευρέθηκαν εκτός των ομιλητών, οι πρέσβεις και προσωπικό των πρεσβειών της Πολωνίας, Ισραήλ, Λουξεμβούργου, Τσεχίας, Δανίας, Ιρλανδίας, Αυστρίας,  Ιταλίας, Σλοβενίας, Καναδά, Αργεντινής, Σλοβενίας, Η.Π.Α., Γερμανίας, Ολλανδίας και άλλων, τα μέλη της Ελληνικής Αντιπροσωπίας στον IHRA κ. Βασιλική Κεραμίδα, Σύμβουλος Γ.Γ. στη Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και ο κ. Γιώργος Πολυδωράκης Εμπειρογνώμων Σύμβουλος Α΄, Υπηρεσία Διπλωματικού και Ιστορικού Αρχείου του Υπουργείου Εξωτερικών καθώς και οι κ.κ. Βενιαμίν Αλμπάλας, Α΄ Αντιπρόεδρος ΚΙΣΕ και τα μέλη του Δ.Σ. του ΚΙΣΕ, Σολομών Παρέντε & Ισαάκ Λεών. 

Ακολούθησε κοκτέιλ που προσέφερε η Ελβετική Πρεσβεία, για να τιμήσει το σημαντικό γεγονός.

Πηγή: ΕΒΡΑΪΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae