Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 3699 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΔημιουργία CD από τη χορωδία της Κοινότητας PDF Εκτύπωση E-mail
Στις 3,4 & 5 Ιουνίου, για σχεδόν τρεις ολόκληρες μέρες, από το πρωί έως το βράδυ, η γνωστή και αγαπητή σε όλους χορωδία μας, που σε κάθε εκδήλωση της Κοινότητας Θεσσαλονίκης συνεισφέρει πάντα με προθυμία , και μας προσφέρει τη χαρά του να ακούμε τα όμορφα σεφαραδίτικα τραγούδια μας, έκανε μια υπέρμετρη προσπάθεια, με τη βοήθεια του μαέστρου της κ. Κωστή Παπάζογλου και ηχογράφησε στη Συναγωγή Μοναστηριωτών, αρκετά από τα τραγούδια μας για να γίνει ένα CD. Αυτό το CD θα μείνει ως κληρονομιά στα παιδιά μας αλλά και στις επερχόμενες γενιές, μια και όλα αυτά τα υπέροχα ισπανοεβραϊκά τραγούδια, που έφεραν μαζί τους οι πρόγονοί μας από την Ισπανία, δυστυχώς δεν βρέθηκαν γραμμένα σε παρτιτούρες με νότες και απλά, 500 χρόνια τώρα, μεταφέρονται από στόμα σε στόμα, από γενιά σε γενιά.
    Η προσφορά της χορωδίας μας, πάντα με την αμέριστη συμπαράσταση της Κοινότητας και την απαραίτητη καθοδήγηση του κ. Παπάζογλου, γίνεται ακόμα πιο μεγάλη μια και καταγράφει ένα μεγάλο κομμάτι στην ήδη υπάρχουσα κουλτούρα των προγόνων μας. Αυτό βέβαια ελπίζουμε να είναι μόνο το πρώτο βήμα και να ακολουθήσουν και άλλα. Εμείς πάντως, τα μέλη της χορωδίας θα είμαστε πάντα πρόθυμοι να προσφέρουμε ό,τι και όσο μπορούμε για την επίτευξη τέτοιων στόχων. Τα τραγούδια στο CD έγιναν με την καλλιτεχνική επιμέλεια του μαέστρου της χορωδίας και τη συμμετοχή άξιων μουσικών του συνόλου "Κώδιξ Θεσσαλονίκη", οι οποίοι έπαιξαν διάφορα παλιά παραδοσιακά όργανα όπως ριμπέκα, λαούτο, ντε γκάμπα, αναγεννησιακό και πολίτικο, παραδοσιακά κρουστά και φλογέρες, τα οποία έδωσαν στα τραγούδια μία επιπλέον νότα εκείνης της εποχής
.
 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae