Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά το έργο του Λέοντα Α. Ναρ, Δεν σε ξέχασα ποτέ, σε σκηνοθεσία Μιχάλη Σιώνα. Μια μουσικοθεατρική παράσταση για έναν έρωτα που, έπειτα από πολλές περιπέτειες, αν και ανεκπλήρωτος, αναζητά δικαίωση. Μια παραγωγή του ΚΘΒΕ, η οποία φιλοξενείται στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρες 18.30 και 21.00 για τέσσερεις (4) παραστάσεις.  Το έργο έχει ήδη παρουσιαστεί με μεγάλη επιτυχία στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις, ενώ πρόκειται να  παρουσιαστεί και σε άλλους χώρους τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Η υπόθεση του έργου:

Ο εγγονός, η γιαγιά  και οι δύο Σεφαραδίμ ανακαλούν εικόνες και εμπειρίες. Ο ένας, για να ορίσει ίσως τη σχέση του σεφαραδίτικου πολιτισμού με την ενεστώσα ζωή του, η άλλη γιατί από μικρή πάντα τραγουδούσε, πάντα αφηγούνταν.

Μια παράσταση όπου το παρόν και το παρελθόν συνυπάρχουν, ένα ταξίδι με όχημα την –όχι και τόσο πρόθυμη πολλές φορές– μνήμη. Μια παράσταση για τη ζωή μιας διάσημης τραγουδίστριας που τραγουδάει επί σκηνής 10 σεφαραδίτικα  και ρεμπέτικα τραγούδια, μερικά από τα οποία γνωρίζουμε, κυρίως, από την ελληνική εκδοχή τους (Μικρός αρραβωνιάστηκα, Πού να βρω γυναίκα να σου μοιάζει, Μισιρλού κ.ά.).

Ένα έργο, που θυμίζοντας ότι οι περισσότεροι από εμάς ήμασταν κάποτε μετανάστες, τιμάει την ιστορία της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης και υπενθυμίζει πως στην πόλη αυτή κάποτε ζούσαν αδερφωμένοι Ορθόδοξοι, Εβραίοι και Οθωμανοί.

Σκηνοθεσία: Μιχάλης Σιώνας, Σκηνικά –Κοστούμια: Γιάννης Κατρανίστας, Φωτισμοί- Διδασκαλία Κάμερας: Χάρης Πάλλας, Video Mapping: Κλεάνθης Καραπιπέρης, Βοηθός Σκηνοθέτη: Λίλα Βλαχοπούλου, Οργάνωση Παραγωγής: Ναταλία Λαμπροπούλου, Διανομή: Σοφία Καλεμκερίδου,  Γιάννης Χαρίσης, Μουσικοί επί σκηνής: Στέλλα Καμπουρίδου (καβάλ), Γιώργος Μιναχείλης (κανονάκι), Ηλίας Σαρηγιαννίδης (πολίτικο λαούτο).

Σάββατο 23 και Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017, 4 παραστάσεις στις 18.30 και 21.00 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Λεωφ. Ηρ. Πολυτεχνείου 32, Πειραιάς 185 35, Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ταμείο Θεάτρου: 210 4143 310, ώρες Ταμείου: Δευτέρα - Παρασκευή: 10.00 - 14.00, Σάββατο - Κυριακή: ΑΡΓΕΙ

Ο συγγραφέας του έργου Λέων Α. Ναρ είναι καθηγητής και Υποδιευθυντής του 2ου Γενικού Λυκείου Ανατόλια

ΠΗΓΗ: ΚΘΒΕ