Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 3468 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΕΝΗΛΙΚΙΩΣΗ 2007 PDF Εκτύπωση E-mail

  Στις 5.7.2007, πάνω από 150 Εβραίοι που ζουν στις Η.Π.Α. συγκεντρώθηκαν στη Ρόδο, που είναι ο τόπος καταγωγής των προγόνων τους, για να παραστούν στην τελετή θρησκευτικής ενηλικίωσης του μικρού Ρεξ Κοέν , που συμπλήρωσε το 13ο έτος της ηλικίας του. Μαζί με τον Ρεξ επισκέφθηκαν τη Ρόδο οι γονείς του, τα αδέρφια του, οι παππούδες του, αλλά και δεκάδες συγγενείς, για να γιορτάσουν όλοι μαζί τη σημαντικότερη στιγμή της ζωής ενός αγοριού. Η τελετή της ενηλικίωσης του Ρεξ Κοέν έγινε στη Συναγωγή Καλ Σαλώμ της Ρόδου, η οποία είναι από τις πιο παλιές στην Ελλάδα και χρονολογείται από το έτος 1577. 
"Θέλαμε να τιμήσουμε τους ανθρώπους που θυσιάστηκαν για μας και έδωσαν πολλά για να διατηρηθεί η κληρονομιά μας", δήλωσε στα "Νέα" ο πατέρας του Ρεξ, που ήταν ιδιαίτερα συγκινημένος, όπως και ο παππούς του. Όπως τόνισαν, ήρθαν πρώτη φορά στον τόπο καταγωγής των προγόνων τους. "Μόλις μπήκαμε στα στενά δρομάκια της Παλιάς Πόλης νιώσαμε ότι είναι ο τόπος των προγόνων μας", δήλωσε ο πατέρας του Ρεξ.
    Η τελετή στη Συναγωγή ήταν εντυπωσιακή. Ο μικρός Ρεξ ανέβηκε στην "τεβά" όπου μαζί με τον ιερουργό κ. Χαΐμ Ισχακή διάβασε περικοπές της Τορά, ενώ στο τέλος ο ενηλικιωθείς διάβασε τις δεσμεύσεις του για τήρηση των αρχών της θρησκείας. Μάλιστα ο Ρεξ αναφέρθηκε στην ομιλία του, η οποία έγινε στην αγγλική γλώσσα, στους προγόνους του λέγοντας χαρακτηριστικά: "Εδώ είναι ο τόπος μας. Σ΄ αυτά τα παλιά δρομάκια πριν από εκατό χρόνια γνωρίστηκαν, ερωτεύτηκαν και παντρεύτηκαν ο προπάππους και η προγιαγιά μου".

 

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae