Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 5311 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΠροβολή της ταινίας "Ρόδος Νοσταλγία" PDF Εκτύπωση E-mail
Από 19 έως 24 Ιουνίου 2007, το Ecofilms ετοιμάζεται να διοργανώσει στη Ρόδο ένα φεστιβάλ κινηματογράφου, με σύνθημα "Ένα φεστιβάλ που σε πηγαίνει σε μέρη απροσδόκητα…" , στο οποίο θα φιλοξενηθούν ενενήντα οκτώ ταινίες από 32 χώρες με περιβαλλοντικά και κοινωνικά θέματα.
    Το Ecofilms θα φιλοξενήσει επίσης και κάποια αφιερώματα, μεταξύ των οποίων και την ταινία "Ρόδος Νοσταλγία", της Diane Perelsztejn, σε συνεργασία με την Ι.Κ. Ρόδου. Η ταινία αναφέρεται στο ιστορικό της Εβραϊκής Κοινότητας Ρόδου από την εγκατάσταση των Εβραίων στη Ρόδο τον 2ο π.Χ. αιώνα μέχρι και τον εκτοπισμό τους από τους Γερμανούς, στις 23 Ιουλίου του 1944, στο Αουσβιτς. Επιζώντες του Ολοκαυτώματος στην ταινία μιλούν για τη ζωή τους στη Ρόδο πριν από τον πόλεμο και περιγράφουν τον εκτοπισμό τους.

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae