Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οργανώθηκαν σειρά εκδηλώσεων για τον εορτασμό του Χανουκά στην Ι.Κ. Αθηνών.

Στο Lauder Σχολείο της ΙΚΑ διοργανώθηκε το παραδοσιακό bazaar, από την Σχολική Επιτροπή και τις Κυρίες της Wizo, ενώ στην ίδια εκδήλωση κορυφώθηκε η Mitzvah Day σε συνεργασία με την Μπενέ Μπεριτ. 120 κούτες με τρόφιμα  συγκεντρώθηκαν και διανεμήθηκαν στο 1ο Σχολείο Κερατσινίου. Στο Σχολείο έγινε επίσης μια πολύ όμορφη γιορτή με τα παιδιά να τραγουδούν τραγούδια, να χορεύουν, να κάνουν θέατρο και πραγματικά να δημιουργούν μια φανταστική ατμόσφαιρα. Και μαζί τους πολλοί γονείς, γιαγιάδες και παππούδες. 

Στην Συναγωγή κάθε βράδυ του Χανουκά ήταν ξεχωριστό. Παρευρέθησαν και συμμετείχαν η Μπενέ Μπεριτ, το Κοινοτικό Συμβούλιο, η Νεολαία, τα παιδιά της ΣΤ’ Δημοτικού του Σχολείου και πολλά μέλη της Κοινότητάς. Η κενρική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017 σε μια κατάμεστη συναγωγή με την συμμετοχή πάνω από 350 μελών και φίλων της Κοινότητας.  

Τα 6 κεριά άναψαν ο βουλευτής Β΄ Αθηνών της ΝΔ κ. Γ. Κουμουτσάκος, η αντιδήμαρχος του Δήμου Αθηναίων κ. Ν. Παπαχελά, η Πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα κ. Ίριτ Μπεν Άμπα, ο κ. Σαβαστιανός Ροσολάτος Αρχιεπίσκοπος των εν Αθήναις Καθολικών, ο Αρχιμανδρίτης Τοποτηρητής της Αρμενικής Αποστολικής Ορθόδοξης κ. Χορέν Αρακελιάν και ο Α' Αντιπρόεδρος του ΚΙΣΕ κ. Βενιαμίν Αλμπάλας.

Την εκδήλωση συντόνισε η κ. Βίκυ Κωστή και τους καλεσμένους καλωσόρισε ο κ. Μίκης Μοδιάνο, Αντιπρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου. Η κ. Βασιλική Γιακουμάκη Επ. Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας) έκανε μια ανθρωπολογική ανάλυση του Χανουκά, με γνώμονα τους τρόπους εορτασμού αυτού από την Ι.Κ. Αθηνών (εντός και εκτός αυτής). Υπογράμμισε ακόμα πως η κοινωνική και ιστορική πλευρά του Χανουκά επιδρούν έως και σήμερα στον εορτασμό του. 

Οι δυο απόφοιτοι του Σχολείου Ίνταν Κορέν και Μάριος Σούσης που φέτος ετοιμάζονται για το Μπαρ-Μιτζβά τους μίλησαν για την ανθρωποκεντρική παρουσίαση του Χανουκά, ενώ η εκδήλωση έκλεισε με ένα ωραίο εορταστικό μουσικό πρόγραμμα απο την τραγουδίστρια κ. Π. Θεοχάρη, συνοδεία ακορντεόν απο τον κ. Α. Παναγούλη.

Η βραδιά συνεχίστηκε με το άναμμα των κεριών της Χανουκιά στον εξωτερικό χώρο της Συναγωγής απο μέλη της Νεολαίας, συνοδεία αρωματικού καφέ, ζεστής σοκολάτας και λουκουμάδων.

ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΘΗΝΩΝ