Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 3233 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ | Εκτύπωση |

To ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ διοργανώνει το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018, 12 πμ., στο Επιγραφικό και Νομισματικό Μουσείο, Ιλίου Μέλαθρον, Αίθουσα Εσπερίδων (Πανεπιστημίου 12) εκδήλωση αφιερωμένη στη Διεθνή Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος (27η Ιανουαρίου).  

Η ιστορικός Οντέτ Βαρών-Βασάρ θα συνομιλήσει με το δημοσιογράφο Θοδωρή Αντωνόπουλο και η ιστορικός Μαρία Καβάλα (διδάσκ. σύγχρ. Ιστορίας, ΑΠΘ) και ο συγγραφέας - δημοσιογράφος Γρηγόρης Χαλιακόπουλος θα μιλήσουν με αφορμή το βιβλίο της Ο. Βαρών-Βασάρ, Η ανάδυση μιας δύσκολης μνήμης. Κείμενα για τη γενοκτονία των Εβραίων (εκδ. Εστία, 2013).

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο διευθυντής του Επιγραφικού και Νομισματικού Μουσείου δρ. Γεώργιος Κακαβάς.

Θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ Νύχτα και Καταχνιά (σκηνοθεσία Αλαίν Ρεναί, κείμενο Ζαν Καιρόλ, Γαλλία 1956, 25΄ λεπτά) με σχολιασμό της Ο. Βαρών- Βασάρ.

Είσοδος ελεύθερη

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ & ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae