Μία εβδομάδα πριν την παγκόσμια Hμέρα Mνήμης του Ολοκαυτώματος, οπαδοί του ναζιστικού μορφώματος στην Ελλάδα μερίμνησαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους βεβηλώνοντας το Μνημείο Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη με την ειδεχθή υπογραφή τους.

Δεν βεβήλωσαν μόνο την μνήμη των 50.000 Εβραίων της Θεσσαλονίκης, των 65.000 Εβραίων της Ελλάδας, των 6.000.000 Εβραίων της Ευρώπης, που εκτοπίστηκαν και δολοφονήθηκαν από τους Ναζί στα Γερμανικά στρατόπεδα συγκέντρωσης. Βεβήλωσαν την ίδια τη δημοκρατία, βεβήλωσαν τον πολιτισμό μιας πόλης και απέδειξαν πως τα απομεινάρια του Ναζισμού έχουν ακόμη ρίζες στη χώρα μας, που αν η ίδια η κοινωνία δεν ξεριζώσει ενδέχεται να απλωθούν ακόμη περισσότερο οδηγώντας μας και πάλι στην πιο σκοτεινή περίοδο της παγκόσμιας ιστορίας.

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος  καλεί για μια ακόμη φορά την Πολιτεία, την Εκκλησία και τους κοινωνικούς φορείς να αποδοκιμάσουν κατηγορηματικά την βεβήλωση της μνήμης και της ιστορίας της πόλης της Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας.

Αθήνα, 22 Ιανουαρίου 2018

Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ:

  • ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΒΙΝΤΕΟ από την εκπομπή του ΣΚΑΪ ΣΗΜΕΡΑ κατά την οποία ο βουλευτής κ. Δημήτρης Σεβαστάκης έκανε αναφορά (στο 9.29-9.52 min) στο πρόσφατο περιστατικό βεβήλωσης του μνημείου του Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη.