Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 5458 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ PDF Εκτύπωση E-mail

Στις 24 Ιανουαρίου 2018 έγινε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η κεντρική εκδήλωση μνήμης για τη διεθνή Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος. Φέτος η εκδήλωση, για πρώτη φορά, ήταν αφιερωμένη στη Γενοκτονία των Ρομά και των Σίντι από τους Ναζί και τους συνεργάτες τους, καθώς και στα 6 εκατομμύρια Εβραίων θυμάτων του Ολοκαυτώματος.

Κατά την κεντρική εκδήλωση ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Εβραϊκού Συνεδρίου (European Jewish Congress – EJC) Μοσέ Κάντορ στην ομιλία του επεσήμανε πως οι διακρίσεις εις βάρος των Εβραίων, των Ρομά, των ομοφυλόφιλων, των αναπήρων και των πολιτικών αντιφρονούντων,  οι οποίοι έγιναν στόχοι των Ναζί, δεν είναι κάτι που ανήκει αποκλειστικά στο παρελθόν. Ο πρόεδρος Κάντορ, αλλά και ο Πρόεδρος της Βουλής του Ισραήλ κ. Γιούλι Εντελστάιν, ο οποίος μίλησε κατά την εκδήλωση, αναφέρθηκαν χαρακτηριστικά στις αντισημιτικές επιθέσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια του 2017 σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες. Κλείνοντας την ομιλία του ο Πρόεδρος της Βουλής του Ισραήλ τόνισε πως  «Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να εφαρμόσει περισσότερα μέτρα για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού» και κατέληξε στο συμπέρασμα πως «τα μαθήματα από τη Σοά πρέπει να έχουν μία ισχυρή και αποφασιστική συνέχεια».

Την εκδήλωση χαιρέτισε και η πρώτη αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Mairead McGuinness, η οποία μεταξύ άλλων επεσήμανε πως «Οφείλουμε να διδάξουμε τη μελλοντική γενιά για το Ολοκαύτωμα, ώστε να μην επαναληφθεί... Η έννοια του «ποτέ ξανά» είναι βαθιά χαραγμένη στην ψυχή της ΕΕ».  

Τέλος, ο επιζών του Ολοκαυτώματος Τόμας Ράντιλ μίλησε στους παρευρισκόμενους για το πώς κατάφερε να επιζήσει μέσα από το στρατόπεδο του Άουσβιτς.

ΠΗΓΗ: JERUSALEM POST
 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae