Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 3991 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΕπίσκεψη μαθητών από την Χάϊφα PDF Εκτύπωση E-mail
  Το Φθινόπωρο που πέρασε είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε μια ομάδα μαθητών από την Χάιφα. 20 νέοι ηλικίας από 16-18 ετών, που εκπροσωπούσαν και άλλα θρησκευτικά δόγματα , μελέτησαν επί έξι μήνες το χρονικό της καταστροφής της Εβραϊκής Κοινότητας Ρόδου κατά το Ολοκαύτωμα.
    Το ταξίδι οργανώθηκε από το τμήμα για νέους του Δήμου της Χάιφας. Κατά τη διάρκεια της τετραήμερης παραμονής τους επισκέφθηκαν το νεκροταφείο, τη Συναγωγή, την Εβραϊκή συνοικία και μίλησαν με τον κ. Σάμυ Μοντιάνο και την κ. Λουκία Σουλάμ που είναι επιζώντες του Ολοκαυτώματος.
    Η εκπρόσωπος της Κοινότητας, που τους συνόδευσε στις περιηγήσεις τους, συζήτησε μαζί τους και απήντησε σε ερωτήσεις τους για το παρελθόν, τη σημερινή δραστηριότητα και το μέλλον της Κοινότητας.
    Μετά την ανταλλαγή εθιμοτυπικών δώρων, ο εκπρόσωπος της Δημαρχίας της Χάιφας ευχαρίστησε για τη φιλοξενία και δήλωσε ότι έμειναν τόσο ικανοποιημένοι από την επίσκεψη, που σκέπτονται να προτείνουν στην αρμόδια δημοτική αρχή να καθιερώσει το πρόγραμμα αυτό αποστέλλοντας κάθε χρόνο ομάδες μαθητών.

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae