Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 2164 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ PDF Εκτύπωση E-mail

Απόφαση ανέγερσης μνημείου αφιερωμένου στη μνήμη των 150 Εβραίων της Αλεξανδρούπολης που την 3η Μαρτίου του 1943 συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν σε γερμανικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, όπου οι 146 εξ αυτών εκτελέστηκαν, έλαβε το δημοτικό συμβούλιο Αλεξανδρούπολης σε συνεδρίασή του το μεσημέρι της Τετάρτης 14/2/2018.

Όπως σημείωσε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης, το θέμα προέκυψε μετά από πρόταση του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ Ανθιμου και είναι ένα μνημείο το οποίο υπάρχει σε πολλές πόλεις της χώρας. “Είναι καλό να γίνει αυτό το μνημείο προς τιμήν αυτώ των ανθρώπων”, τόνισε ο δήμαρχος και ανέφερε πως το κόστος και οι λεπτομέρειες για τη μορφή του μνημείου θα συζητηθούν σε άλλη συνεδρίαση. Πάντως, ο χώρος για την ανέγερσή του έχει ‘κλειδώσει’ και θα είναι στο προαύλιο του Αγίου Νικολάου.

Για τις θηριωδίες της Γερμανίας του Χίτλερ μίλησε ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Τζανίδης, σημειώνοντας πως οφείλουμε να τιμούμε τη μνήμη των θυμάτων και να αγωνιζόμαστε ώστε τέτοια εγκλήματα, όπως και αυτά κατά των Ποντίων, να μην επαναληφθούν. Κατά της ανέγερσης του μνημείου τοποθετήθηκε ο δημοτικός σύμβουλος Παρασκευάς Βεγλεκτσής.

Πηγή: www.alexpoli.gr

Σχετικά:

Τοπικός Τύπος: www.e-evros.gr

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae