Την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018 πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Ι. Ράμπιν του Κοινοτικού Κέντρου της Ι.Κ. Θεσσαλονίκης εκδήλωση προς τιμήν της ακούραστης εθελόντριας του Ελληνικού Εβραϊσμού και δωρήτριας σειράς σπάνιων αντικειμένων για το Μουσείο Ολοκαυτώματος,  κας Ντόνας Λίλιαν Καπόν.

Χαιρετισμούς απηύθυναν, ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης και του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου, κ. Δαυίδ Σαλτιέλ, ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Λάρισας, κ. Μωυσής Μαγρίζος, η πρόεδρος του Συλλόγου Κυριών της ΙΚΘ (ZIV), κα Λουκία Σαλτιέλ, η πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλίας Ελλάς – Ισραήλ, κα Γιάννα Παναγοπούλου ενώ αναγνώστηκε και μήνυμα του προέδρου της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου, κ. Μαρσέλ Σολομών.

Για το τιμώμενο πρόσωπο και το πλούσιο έργο της μίλησαν η κα Χάνα Πίντο, Γραμματέας του Κοινοτικού Συμβουλίου της ΙΚΘ, η κα Βεατρίκη Μαγρίζου, Γραμματέας του Κοινοτικού Συμβουλίου της ΙΚ Λάρισας και η κα Ρεβέκκα- Λίλιαν Ταμπάχ, εγγονή της Λ. Καπόν.

Στην κα Καπόν επιδόθηκε τιμητική πλακέτα και στον σύντομο χαιρετισμό της, αφού ευχαρίστησε την Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης και την Επιτροπή Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων για την οργάνωση της εκδήλωσης, αναφέρθηκε στην αξία του εθελοντισμού και της φιλανθρωπίας.

Το πέρας της εκδήλωσης, ακολούθησε δεξίωση και συζήτηση μεταξύ των προσκεκλημένων. 

Οι ομιλίες:

Η ομιλία της κας Πίντο

Η ομιλία της κας Ταμπάχ

Η ομιλία της κας Μαγρίζου

Πηγή: Ιστοσελίδα Ι.Κ. Θεσσαλονίκης