Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 4272 επισκέπτες και 3 μέλη συνδεδεμένους

Log inΑποκαλυπτήρια Μνημείου Ολοκαυτώματος PDF Εκτύπωση E-mail
  Τιμώντας την ιστορία και τη μνήμη των Εβραίων της Ρόδου που αφανίστηκαν κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, η Ισραηλιτική Κοινότητα Ρόδου διοργάνωσε, από 19 έως 23 Ιουνίου 2002, σειρά πολιτισμικών εκδηλώσεων που κορυφώθηκαν με τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Ολοκαυτώματος, στην Πλατεία Εβραίων Μαρτύρων του νησιού.

    Στις εκδηλώσεις παρέστησαν ο Νομάρχης Δωδεκανήσου, ο Δήμαρχος Ρόδου, βουλευτές, τ. υπουργοί, ο πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα, εκπρόσωποι του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου (ΚΙΣ), των Ισραηλιτικών Κοινοτήτων, του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος και Οργανισμών απ΄ όλη την Ελλάδα, αλλά και εκατό περίπου ομόθρησκοι καταγόμενοι από τη Ρόδο, που από τις ΗΠΑ, το Βέλγιο και τη Νότιο Αφρική, ταξίδεψαν για να επανασυνδεθούν με τη γενέτειρά τους.

    Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το βράδυ της 19.6.02, στο Θέατρο Μεσαιωνικής Τάφρου, με συναυλία της Νάντιας Γουάιμπεργκ, η οποία, με τη συνοδεία της Ορχήστρας Αθηνών, ερμήνευσε σεφαραδίτικα, εβραϊκά και ελληνικά τραγούδια.
Την επόμενη ημέρα οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν στα αξιοθέατα της πόλης.

Το Μνημείο Ολοκαυτώματος στην
Πλατεία Εβραίων Μαρτύρων της Ρόδου 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae