Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 4896 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΚΙΣΕ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ PDF Εκτύπωση E-mail

Το τριήμερο του Πάσχα ο πρόεδρος του ΚΙΣΕ και της Ι.Κ. Θεσσαλονίκης κ. Δαυίδ Σαλτιέλ επισκέφθηκε τα Τρίκαλα και συναντήθηκε με φορείς της πόλης ώστε να  ενημερωθεί για τις δράσεις που σχεδιάζονται, είναι σε εξέλιξη και αφορούν την Ισραηλιτική Κοινότητα Τρικάλων.

Συγκεκριμένα ο κ. Σαλτιέλ επισκέφθηκε τη Συναγωγή Τρικάλων και ενημερώθηκε από τον πρόεδρο της Κοινότητας κ. Ιακώβ Βενουζίου για τη  μελέτη που έχει συνταχθεί και υποβληθεί στην Πολεοδομία Τρικάλων και για τη σχετική άδεια που αφορά την ανακαίνιση της Συναγωγής. Παρόντες στη συνάντηση ήταν και οι δύο μηχανικοί στους οποίους είχε ανατεθεί η σύνταξη της μελέτης. Ο κ. Σαλτιέλ τους έδωσε τις κατάλληλες οδηγίες για το συντονισμό και την έναρξη των εργασιών.

Ο πρόεδρος του ΚΙΣΕ συναντήθηκε επίσης με τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτριο Παπαστεργίου με τον οποίο συζήτησε δύο σημαντικά θέματα για τα οποία ο Δήμος έχει αναλάβει δράση.

Το πρώτο θέμα σχετίζεται με την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου για την ανέγερση μνημείου Ολοκαυτώματος για τους Εβραίους των Τρικάλων θύματα του Ολοκαυτώματος και το δεύτερο με την αποδοχή από τον Δήμο της πρότασης της Πρεσβείας της Ιταλίας και του ΚΙΣΕ για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων μνήμης Ολοκαυτώματος του IHRA, την προεδρία του οποίου για το 2018 έχει η Ιταλία.

Τέλος συναντήθηκε με τον Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων κ. Γεώργιο Σπηλιόπουλο σε πολύ φιλική ατμόσφαιρα,  καθώς ο κ. Σπηλιόπουλος πάντα βοηθά στην απρόσκοπτη λειτουργία των εκδηλώσεών μας.

Έγινε  απόλυτα φανερό ότι η επίσκεψη και η παρουσία του προέδρου του ΚΙΣΕ και της Ι.Κ. Θεσσαλονίκης κ. Δαυίδ Σαλτιέλ ήταν σημαντική και βοήθησε στην πραγματοποίηση των τριών στόχων που έχει θέσει η Ι.Κ. Τρικάλων.

Ι.Κ. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae