Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 3239 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΣΙΩΠΗΡΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΟ ΕΒΡΑΪΚΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ - Η Ελλάδα λέει ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟ PDF Εκτύπωση E-mail

Εκατοντάδες πολίτες έδωσαν ένα δυναμικό παρών στο κάλεσμα της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών στη σιωπηρή διαμαρτυρία που έγινε την Κυριακή 13.5.18 για τη συμβολική περιφρούρηση του εβραϊκού νεκροταφείου και τη διαφύλαξη της ιερότητας του χώρου, ύστερα από την αποτροπιαστική πράξη βανδαλισμού των μαρμάρων σηματοδότησης των τομέων του νεκροταφείου οι οποίες έχουν δωρηθεί στη μνήμη θανόντων Ισραηλιτών. Φορώντας καπέλα και κρατώντας πανώ με το σύνθημα «WHY? ΓΙΑΤΙ;» σχηματίσθηκε μια ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από τα μάρμαρα που οι βάνδαλοι φανατικοί έσπασαν στις 5.5.2018.

Ήταν εκεί ο εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, Αρχιμανδρίτης Αθανάσιος, η Πρέσβυς του Ισραήλ στην Ελλάδα Ιριτ Μπεν Αμπα, o Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας, ο Γεν. Γραμματέας Θρησκευμάτων Γ. Καλαντζής, η Γεν. Γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μαρία Γιαννακάκη, η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης, ο Αντιδήμαρχος Αθηναίων Λευτέρης Παπαγιαννάκης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Νίκαιας και εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης Γεράσιμος Μπενετάτος, η Μορφωτική Ακόλουθος της Γερμανικής πρεσβείας Μόνικα Φρανκ, ο εκπρόσωπος του Παγκοσμίου Εβραϊκού Συνεδρίου WJC Omri Segelman, η τ. Γ.Γ. Ισότητας Βάσω Κόλλια, και εκπρόσωποι πολλών Θρησκευτικών Κοινοτήτων στην Ελλάδα.

Μεγάλη συμμετοχή είχε και η εκστρατεία συμπαράστασης «Say No To Antisemitism» του Παγκοσμίου Εβραϊκού Συνεδρίου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Κατά την έναρξη της διαμαρτυρίας μίλησαν οι:  εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου Αθηνών ο Aρχιμανδρίτης Αθανάσιος, ο Γεν. Γραμματέας του ΚΙΣΕ Βίκτωρ Ισ. Ελιέζερ, ο εκπρόσωπος του Παγκοσμίου Εβραϊκού Συνεδρίου WJC Omri Segelman, ο Γεν. Γραμματέας Θρησκευμάτων Γιώργος Καλαντζής εκ μέρους του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης, η Γεν. Γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μαρία Γιαννακάκη, η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ο Αντιδήμαρχος Αθηναίων Λευτέρης Παπαγιαννάκης, και ο Πρόεδρος της Ι.Κ. Αθηνών Μίνος Μωϋσής.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απαγγελία του ψαλμού 102 από τον Ραββίνο Αθηνών Γκαμπριέλ Νεγρίν.

ΣΧΕΤΙΚΑ:

-Δείτε εδώ το βίντεο και την ανακοίνωση ευαισθητοποίησης του WJC

-Διαβάστε: "Το τέρας και η σιωπή" της Βάσως Κόλλια, Δημοκρατία 12.5.2018 

- Ανακοίνωση του Προέδρου του EJC M. Kantor

-Στον ιστότοπο του ΚΙΣΕ

-Στον ιστότοπο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών: «Ανθρώπινη ασπίδα στο εβραϊκό τμήμα του νεκροταφείου της Νίκαιας»

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae