Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 6624 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΕΠΙΣΚΕΨΗ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΑΓΩΓΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ PDF Εκτύπωση E-mail

Σε τακτικό επισκέπτη των Τρικάλων εξελίσσεται ο πρόξενος της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη. Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες ο κ. Βάλτερ Στέχελ  βρίσκεται στα Τρίκαλα, μετέχοντας σε εκδηλώσεις και δράσεις του Δήμου Τρικκαίων με την Ελληνογερμανική Συνέλευση και τους Εθελοντές Τρικάλων. Ο Γενικός Πρόξενος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη ξεναγήθηκε στις 23.6.2018 στο ρολόι του Κάστρου, στα στενά του Βαρουσίου και επισκέφθηκε την υπό ανοικοδόμηση Συναγωγή της Εβραϊκής Κοινότητας Τρικάλων. Συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιχάλη Λάππα και τον διευθυντή της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης κ. Λαζαρίδη, ενημερώθηκε από τον πρόεδρο της Ισραηλιτικής Κοινότητας κ. Ιάκωβο Βενουζίου και μέλη της για τα έργα που ξεκίνησαν στη Συναγωγή, υποσχόμενος να βοηθήσει στο έργο αυτό.

Επίσης, ενημερώθηκε για τη δρομολόγηση προσεχών εκδηλώσεων και δράσεων, με ενδεχόμενο να παραστεί σε κάποιες εξ’ αυτών. Σημειώνεται ότι ο κ. Στέχελ περιηγήθηκε και στην παλιά εβραϊκή γειτονιά των Τρικάλων και επισκέφθηκε τα γραφεία της Κοινότητας.

ΠΗΓΗ: ιστοσελίδα trikalacity.gr, 23 Ιουνίου 2018

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae