Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 2836 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΟ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ Ρ.ΡΙΒΛΙΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗΝ ΒΕΒΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΚΙΣΕ PDF Εκτύπωση E-mail

Ο Ισραηλινός Πρόεδρος Ρεουβέν Ρίβλιν, με επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΚΙΣΕ και της Ι.Κ. Θεσσαλονίκης κ. Δαυίδ Σαλτιέλ καταδίκασε τον βανδαλισμό του Μνημείου Ολοκαυτώματος της Θεσσαλονίκης. Στην επιστολή του αναφέρει χαρακτηριστικά:

"Εκφράζω τη λύπη μου και ταυτόχρονα τη βαθειά μου ανησυχία για τον βανδαλισμό του Μνημείου Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη. Ενώνω τη φωνή μου μαζί σας στην αδιαμφισβήτητη καταδίκη αυτής της ποταπής λεηλασίας της μνήμης των θυμάτων. Ας μην αμφιβάλουμε ότι αυτή είναι μία ακόμη υπόμνηση ότι χρειάζεται να αντισταθούμε στον αντισημιτισμό και σε όλες τις μορφές του.

Όταν στάθηκα δίπλα σας, μαζί με τους αδελφούς και τις αδελφές μας, και εγκαινιάσαμε το Μουσείο Θεσσαλονίκης, ανέφερα ότι το Ολοκαύτωμα δεν αποτελεί μόνον εβραϊκή υπόθεση, είναι ζήτημα διεθνές και αγγίζει κάθε έθνος και κάθε λαό. Σήμερα στέκομαι πάλι δίπλα σας καλώντας τους πάντες να αντιταχθούν σε αυτή την τρομερή πράξη βανδαλισμού, υπογραμμίζοντας παράλληλα την ανάγκη συνέχισης της παιδείας γύρω από το Ολοκαύτωμα και τους κινδύνους του μίσους και του ρατσισμού".

Σχετικά:

Στον ξένο Τύπο: Jerusalem Post, July 3, 2018, by Greer Fay Cashman, “Rivlin condemns desecration of Holocaust Memorial in Greece”

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae