Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 3135 επισκέπτες και 1 μέλος συνδεδεμένους

Log inΤΟ WJC ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗ ΒΕΒΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΒΡΑΪΚΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΣΤΟ ΑΠΘ PDF Εκτύπωση E-mail

Δ. Τύπου WJC, Νέα Υόρκη 11.7.2018Το Παγκόσμιο Εβραϊκό Συνέδριο (WJC) αναμεταδίδει το μήνυμα της Ελληνικής Εβραϊκής Κοινότητας για «ντροπή, ντροπή, ντροπή», ύστερα από τη βεβήλωση του εβραϊκού μνημείου στην πανεπιστημιούπολη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στο Πάρκο Αστεροσκοπείου. Η βεβήλωση αυτή έρχεται μόλις 12 ημέρες μετά τον βανδαλισμό του Μνημείου Ολοκαυτώματος της Θεσσαλονίκης για τρίτη φορά μέσα σε επτά μήνες.

Ο πρόεδρος του WJC Ρόναλντ Λόντερ, δήλωσε χαρακτηριστικά: "Η μεγάλη ανησυχία που νιώθουμε σε συνέχεια αυτής της δειλής βεβήλωσης στηρίζεται στο ότι δεν πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό. Υπήρξαν αρκετές παρόμοιες ενέργειες βεβηλώσεων στην Ελλάδα φέτος. Θα συνεχίσουμε να συμπαραστεκόμαστε στην Εβραϊκή Κοινότητα της Θεσσαλονίκης και της Ελλάδας στη μάχη κατά του ρατσισμού, του αντισημιτισμού και του μίσους".

«Μόλις την περασμένη εβδομάδα η Ελλάδα ήταν μία από τις 22 χώρες του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ που συνυπέγραψαν κοινή δήλωση αποκήρυξης του αντισημιτισμού, που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του WJC. Καλούμε την Ελλάδα να συνεχίσει τη δέσμευσή της στην καταπολέμηση του αντισημιτισμού και να αντιμετωπίσει αυτά τα περιστατικά με μεγάλη αυστηρότητα, μέριμνα και δράση. Δεν πρέπει να επιτραπεί στο ποταπό μίσος να επικρατήσει».

To WJC καταλήγει την ανακοίνωσή του με αναφορά στην καταδικαστική ανακοίνωση του Γ.Γ. Θρησκευμάτων: «Ο Έλληνας Γεν. Γραμματέας Θρησκευμάτων Γιώργος Καλαντζής εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία καταδικάζει τη βεβήλωση του μνημείου ως ‘μία πράξη που ανήκει στη ναζιστική παράδοση και αντίληψη’».

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae