Με αφορμή την 30η επέτειο της αδελφοποίησης των πόλεων της Θεσσαλονίκης και της Κολωνίας πολυμελής αντιπροσωπία με επικεφαλής τη Δήμαρχο Κολωνίας, κα Henriette Reker επισκέπτεται από τις 2 έως τις 4 Οκτωβρίου την πόλη μας.

Στις 3.10.2018, η Δήμαρχος της Κολωνίας αρχικά κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Ολοκαυτώματος και στη συνέχεια η αποστολή πραγματοποίησε επίσκεψη στα γραφεία της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Πρόεδρος της Ι.Κ. Θεσσαλονίκης, κ. Δαυίδ Σαλτιέλ έθεσε το θέμα των ολοένα αυξανόμενων φαινομένων αντισημιτισμού και ρατσισμού στην Ευρώπη δίνοντας το έναυσμα για ανταλλαγή απόψεων αναφορικά με τους τρόπους αντιμετώπισης τους. Στη συνέχεια συζητήθηκε εκτενώς το θέμα της συνεργασίας και ανταλλαγής τεχνογνωσίας μεταξύ του Εβραϊκού Μουσείου της Κολωνίας, του Εβραϊκού Μουσείου Θεσσαλονίκης και του υπό δημιουργία Μουσείου Ολοκαυτώματος της Ελλάδας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν οι επισκέπτες για τη συνεργασία με την ΙΚΘ σε θέματα νεολαίας και εκπαίδευσης.

Η αντιπροσωπία, τέλος, ξεναγήθηκε στο Εβραϊκό Μουσείο Θεσσαλονίκης και στη Συναγωγή Μοναστηριωτών.

ΠΗΓΗ: Δελίο Τύπου Ι.Κ. Θεσσαλονίκης 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ:

- Συνάντηση της Δημάρχου Κολωνίας με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης