Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 2623 επισκέπτες και 1 μέλος συνδεδεμένους

Log inΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΟΥ ΔΙΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ «Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ Η ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ" PDF Εκτύπωση E-mail

40 καθηγητές διαφόρων ειδικοτήτων αλλά και δάσκαλοι παρακολούθησαν το σεμινάριο του Διορθοδόξου Κέντρου της Εκκλησίας της Ελλάδος, που πραγματοποιήθηκε 3.11.2018 στο πλαίσιο του προγράμματος  «Η ευθύνη της μνήμης και η ευθύνη για το μέλλον».

Το νέο επιμορφωτικό πρόγραμμα επικεντρώνεται στην καλλιέργεια της ιστορικής μνήμης των διωγμών και των σφαγών Ελλήνων Εβραίων και Χριστιανών κατά τη διάρκεια της ναζιστικής Κατοχής και στην υπεύθυνη διαχείριση της τραυματικής εμπειρίας μέσω της σχολικής εκπαίδευσης.

Οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις Γενοκτονίες, τα εγκλήματα πολέμου και το Ολοκαύτωμα, τη διαχείριση της τραυματικής ιστορικής μνήμης, τις ιστορικές σχέσεις Χριστιανών και Εβραίων στον Ελλαδικό χώρο, αλλά και για το πως μπορεί κάποιος να διδάξει για τα εγκλήματα πολέμου και το Ολοκαύτωμα μέσα από τα σχολικά αναλυτικά προγράμματα. Τέλος πραγματοποιήθηκαν workshops με στόχο την εκπόνηση διδακτικών σεναρίων.

Κατά την έναρξη του σεμιναρίου εκφράστηκε εκ μέρους των διοργανωτών η αλληλεγγύη για τα θύματα της τρομοκρατικής και ρατσιστικής επιθέσεως στη συναγωγή  “Δέντρο της Ζωής” του Πίτσμπουργκ της Πενσυλβάνιας. Το  Δ.Σ. του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος με επιστολή, απηύθυνε τα θερμά του συγχαρητήρια για τις δράσεις του Διορθοδόξου Κέντρου και ευχήθηκε καλή επιτυχία.

Ενώ χαιρετισμό εκ μέρους της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα απηύθυνε ο Δρ. κ. Γιώργος Μονογιούδης Σύμβουλος Διαχείρισης Έργων.

Το επιμορφωτικό πρόγραμμα «Η ευθύνη της μνήμης και η ευθύνη για το μέλλον» χρηματοδοτήθηκε από το γερμανικό Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εξωτερικών από πόρους του «Ελληνογερμανικού Ταμείου για το Μέλλον».

ΠΗΓΗ: ΔΙΟΡΘΟΔΟΞΟ ΚΕΝΤΡΟ, 3.11.2018 

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae