Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 1812 επισκέπτες και 1 μέλος συνδεδεμένους

Log inΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΒΡΑΪΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ (WJC) & ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΟΥΝΕΣΚΟ PDF Εκτύπωση E-mail

Στις 18 και 19.11.2018 έγινε στο Παρίσι η συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Παγκοσμίου Εβραϊκού Συνεδρίου (WJC), με τη συμμετοχή 150 προέδρων εβραϊκών συντονιστικών οργάνων ανά τον κόσμο. Εκ μέρους του Ελληνικού Εβραϊσμού στη συνάντηση έλαβε μέρος ο πρόεδρος του ΚΙΣΕ κ. Δαυίδ Σαλτιέλ με την ιδιότητα του αντιπροέδρου του WJC, ο οποίος έκανε εισήγηση για τον αντισημιτισμό. Στο περιθώριο της συνάντησης ο πρόεδρος του ΚΙΣΕ συζήτησε θέματα κοινού ενδιαφέροντος με τη γενική διευθύντρια της ΟΥΝΕΣΚΟ Όντρει Αζουλάι και τον πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής του WJC Ντείβιντ ντε Ρότσιλντ (φωτογραφίες). 

Κατά τις εργασίες της συνάντησης συζητήθηκαν μεταξύ άλλων καίρια θέματα του διεθνούς εβραϊσμού και εξετάστηκε η κατάσταση των Εβραϊκών Κοινοτήτων και η ασφάλειά τους υπό την απειλή των συνεχώς αυξανόμενων αντισημιτικών και τρομοκρατικών επιθέσεων. 

Ιδιαίτερα σημαντική για τις σχέσεις του WJC με την ΟΥΝΕΣΚΟ ήταν η πραγματοποίηση της σύσκεψης του WJC τη Δευτέρα 19.11.2018 στα κεντρικά γραφεία της ΟΥΝΕΣΚΟ, κατά την οποία ο διευθύνων σύμβουλος του WJC Ρόμπερτ Σίνγκερ στην ομιλία του ευχαρίστησε την ΟΥΝΕΣΚΟ για τη φιλοξενία, καθώς και για τη συνεχή δέσμευσή της στη διατήρηση της μνήμης του Ολοκαυτώματος και της εκπαίδευσης.  

Στο πλαίσιο της σύσκεψης του WJC έγινε η επίσημη παρουσίαση της νέας ιστοσελίδας aboutholocaust.org που περιλαμβάνει πληροφοριακό υλικό για την ιστορία του Ολοκαυτώματος και θα απευθύνεται κυρίως σε μαθητές και νεαρά άτομα και αποτελεί την κοινή δράση του WJC και της ΟΥΝΕΣΚΟ για την διατήρηση της μνήμης του Ολοκαυτώματος.

Κατά την παρουσίαση της ιστοσελίδας ο πρόεδρος του WJC Ρόναλντ Λόντερ επεσήμανε μεταξύ άλλων στην ομιλία του: «Είναι απίστευτο και λυπηρό το γεγονός ότι 75 χρόνια μετά το Ολοκαύτωμα, το 46% του πληθυσμού παγκοσμίως δεν έχει ακούσει ποτέ για την προσπάθεια των Ναζί να εξοντώσει τους Εβραίους της Ευρώπης και περίπου το 32% πιστεύει πως το Ολοκαύτωμα είναι είτε ένα μύθος ή είναι σε μεγάλο βαθμό υπερβολές» και συμπλήρωσε πως «καθώς λιγοστεύουν οι επιζώντες και οι μάρτυρες του Ολοκαυτώματος, τόσο επιτακτικότερη γίνεται η ανάγκη να διασφαλιστεί πως αυτή η θηριωδία δεν θα ξεχαστεί ώστε να μην επαναληφθεί. Πρέπει αυτή η γνώση να περάσει στα παιδιά μας και στη συνέχεια στα δικά τους παιδιά, γιατί αν γνωρίζουμε τι έγινε στο παρελθόν μπορούμε να προστατεύσουμε το μέλλον μας».  

Η διαδραστική ιστοσελίδα aboutholocaust.org περιλαμβάνει στοιχεία για το Ολοκαύτωμα που όλοι οι μαθητές πρέπει να γνωρίζουν, βίντεο με μαρτυρίες επιζώντων, καθώς και επίκαιρα νέα σχετικά με δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα. Βασικός σκοπός της ιστοσελίδας είναι να παρέχει στους επισκέπτες της με εύκολη πρόσβαση και πλοήγηση, πληροφορίες για θέματα που αφορούν το Ολοκαύτωμα, ώστε να  καταπολεμηθεί με τον τρόπο αυτό η παραπληροφόρηση που υπάρχει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στην κεντρική σελίδα υπάρχει ο σύνδεσμος ΔΙΔΑΞΕ ΕΝΑ ΦΙΛΟ που δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να δώσει τα στοιχεία ενός ατόμου που επιθυμεί να λαμβάνει αυτόματα αλληλογραφία με πληροφορίες και στοιχεία για το Ολοκαύτωμα. Στο σύνδεσμο με τις μαρτυρίες των επιζώντων περιλαμβάνονται και οι μαρτυρίες των ομήρων με ελληνική καταγωγή ΙΑΚΩΒ ΧΑΝΤΑΛΙ, ΑΡΤΕΜΗΣ ΜΙΡΟΝ & ΜΟΣΕ ΑΕΛΙΟΝ από το Αρxείο του Yad Vashem.  

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae