Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 2817 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ «Η ιστορία της εβραϊκής κοινότητας Χαλκίδας από το 586 π.Χ. έως το 2001 μ.Χ. ΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ», του Μαΐρ-Μάριου Μάϊση PDF Εκτύπωση E-mail

Το απόγευμα της Τετάρτης 28 Νοεμβρίου 2018 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Αρχαιολογικού Μουσείου της Αρέθουσας στη Χαλκίδα, έγινε η παρουσίαση του δεύτερου βιβλίου «Η ιστορία της εβραϊκής κοινότητας Χαλκίδας από το 586 π.Χ. έως το 2001 μ.Χ. ΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ», του Μαΐρ-Μάριου Μάϊση.

Κατά την εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης,  ο αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος Φάνης Σπανός, ο βουλευτής και τ. Υπουργός Ευάγγελος Αποστόλου και η πρόεδρος του Συλλόγου Σοροπτιμιστριών Χαλκίδας Δήμητρα Παπαμιχαήλ.  

Ακολούθησαν οι κεντρικές ομιλίες για το πλούσιο και ιδιαίτερα σημαντικό περιεχόμενο του βιβλίου από τους Λέοντα Γαβριηλίδη και Θρασύβουλο Παπαστρατή, ενώ αναγνώστηκε κείμενο της αρχαιολόγου Αμαλίας Καραπασχαλίδου, η οποία για προσωπικούς λόγους δεν μπόρεσε να παρευρεθεί. Για το βιβλίο μίλησε επίσης και ο συγγραφέας.

Όλοι οι ομιλητές αναφέρθηκαν στο ζήλο και τη μεθοδικότητα του συγγραφέα για να συγκεντρώσει και να γράψει αυτό το πολύ αξιόλογο βιβλίο, αποτέλεσμα πολύχρονης έρευνας στα λίγα στοιχεία που υπήρχαν διαθέσιμα, με το οποίο παρουσιάζεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η ιστορία της Ισραηλιτικής Κοινότητας Χαλκίδας μέσα από το πέρασμα του χρόνου, η οποία στην ουσία ταυτίζεται με την ιστορία της πόλης της Χαλκίδας.

Το ΚΙΣΕ εκπροσωπήθηκε στην εκδήλωση από τον Α΄ Αντιπρόεδρο κ. Βενιαμίν Αλμπάλα. Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης ο πρώην Υπουργός και  βουλευτής Εύβοιας Κώστας Μαρκόπουλος, ο σοφολογιώτατος ραββίνος Αθηνών Γκάμπριελ Νεγρίν, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Χαλκίδος π. Τιμόθεος, ο τέως Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Ορέστης Παπαστρατής, ο ραββίνος Ισαάκ Μιζάν, εκπρόσωποι εβραϊκών οργανισμών και πλήθος κόσμου.   

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae