Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 2059 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ PDF Εκτύπωση E-mail

Ανησυχητικά τα ευρήματα νέας έρευνας, άρθρο ιστοσελίδας newsbeast, 27.11.2018

Η μαζική δολοφονία εκατομμυρίων Εβραίων υπό το ναζιστικό καθεστώς μπορεί να έχει μείνει στο μυαλό ως μία θηριωδία που δεν πρέπει να επαναληφθεί, ωστόσο, τα αποτελέσματα μιας μεγάλης έρευνας του CNN παρουσιάζουν κάποια ανησυχητικά ευρήματα.

Όπως σημειώνεται από το αμερικανικό δίκτυο, τα αντισημιτικά στερεότυπα ζουν και βασιλεύουν στην Ευρώπη. Πάνω από το 25% των Ευρωπαίων θεωρούν πως οι Εβραίοι έχουν υπερβολικά μεγάλη επιρροή στις συγκρούσεις και τους πολέμους που συμβαίνουν στον κόσμο, ενώ ένας στους πέντε πιστεύει πως οι Εβραίοι έχουν μεγάλη επιρροή στα ΜΜΕ και στην πολιτική.

Σύμφωνα με την έρευνα, η οποία διεξήχθη σε δείγμα 7.000 ανθρώπων από την Αυστρία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Βρετανία, την Ουγγαρία, την Πολωνία και τη Σουηδία, το ένα τρίτο δηλώνει ότι γνωρίζει ελάχιστα ή και τίποτα για το Ολοκαύτωμα (ένας στους 20 δεν έχει ακούσει ποτέ γι' αυτό)

Ειδικά στη Γαλλία, μεταξύ των ατόμων ηλικίας 18-34 ετών, ένας στους πέντε δηλώνει ότι δεν έχει ακούσει ποτέ για το Ολοκαύτωμα. Επίσης, στην Αυστρία, τη χώρα όπου γεννήθηκε ο Αδόλφος Χίτλερ, 4 στους 10 ενήλικες αναφέρουν ότι γνωρίζουν ελάχιστα για το Ολοκαύτωμα.

Την ίδια στιγμή, το 54% των Ευρωπαίων θεωρεί πως το Ισραήλ έχει δικαίωμα να υπάρχει ως εβραϊκό κράτος, και το ένα τρίτο των ερωτηθέντων πιστεύει πως οι επικρίσεις κατά του Ισραήλ τείνουν να πηγάζουν από αντισημιτικά αισθήματα.

Ωστόσο, το ίδιο ποσοστό των ερωτηθέντων θεωρούν πως το Ισραήλ χρησιμοποιεί το Ολοκαύτωμα για να δικαιολογεί τις ενέργειές του και πως οι εκδηλώσεις μνήμης για το Ολοκαύτωμα αποπροσανατολίζουν τον κόσμο από άλλες σημερινές αγριότητες.

Αν και μόνο το 10% των Ευρωπαίων δηλώνει πως έχει αρνητική γνώμη για τους Εβραίους (ενώ το 16% έχει αρνητική γνώμη για τους ομοφυλόφιλους, το 36% για τους μετανάστες, το 37% για τους μουσουλμάνους και το 39% για τους Ρομά), περίπου ένας στους τρεις θεωρεί πως οι Εβραίοι έχουν μεγάλη επίδραση στα πολιτικά ζητήματα ανά τον κόσμο, στα ΜΜΕ και στην οικονομία. Επίσης, τέσσερις στους δέκα ερωτηθέντες πίστευαν πως το ποσοστό των Εβραίων στη χώρα τους κυμαίνεται μεταξύ 3% και 10%, ενώ στην πραγματικότητα καμία χώρα στον κόσμο, πλην του Ισραήλ, δεν έχει πληθυσμό Εβραίων άνω του 2%.

ΠΗΓΗιστοσελίδα newsbeast, 27.11.2018

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae