Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 4381 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΑΠΕΒΙΩΣΕ Η ΛΟΥΚΙΑ ΣΑΛΤΙΕΛ, ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΚΙΣΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΚΘ PDF Εκτύπωση E-mail

Την  Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018 απεβίωσε η Λουκία Σαλτιέλ, το γένος Μαλλάχ, σύζυγος του Προέδρου του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος και της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης κ. Δαυίδ Σαλτιέλ.

Η κηδεία της εκλιπούσης θα γίνει την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 12μ. στο Εβραϊκό Νεκροταφείο Θεσσαλονίκης (Σταυρούπολη, Καραολή & Δημητρίου –έναντι του παλαιού εργοστασίου ΑΓΝΟ).

- ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΚΙΣΕ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ της ΛΟΥΚΙΑΣ ΣΑΛΤΙΕΛ [ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ]

- Ο ΤΥΠΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΛΟΥΚΙΑΣ ΣΑΛΤΙΕΛ

ΕΘΝΟΣ, 21.12.2018: Η Εβραϊκή Κοινότητα Θεσσαλονίκης και η πόλη πενθούν τον χαμό της Λουκίας Σαλτιέλ-Μαλλάχ, συζύγου του προέδρου της Ισραηλιτικής Κοινότητας της πόλης Δαυίδ Σαλτιέλ, εξαδέλφη του πρώην προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας Νικολά Σαρκοζί.

Δραστήρια επιχειρηματίας και με έντονη προσωπικότητα n Λουκία Σαλτιέλ-Μαλλάχ ασχολούνταν με την εμπορία επώνυμων ρούχων και κοσμημάτων, ενώ είχε και ενεργό συμμετοχή στα κοινά της πολυπληθούς εβραϊκής κοινότητας.  Ηταν εξαδέλφη του πρώην προέδρου της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, τον οποίο και είχε συναντήσει για πρώτη φορά τον Ιούνιο του 2006 όταν είχε επισκεφθεί την Αθήνα ως υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας.

Η μητέρα του Σαρκοζί και ο πατέρας της Λουκίας Μαλλάχ ήταν τρίτα ξαδέλφια και κοινός τους πρόγονος ήταν ο προπάππους του Σαρκοζί, Μορδοχάι Μαλλάχ που διατηρούσε μεγάλο κοσμηματοπωλείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Ο παππούς του Σαρκοζί, Βενέδικτος Μαλλάχ εγκατέλειψε μικρός την πόλη για να σπουδάσει ιατρική στο Παρίσι και έτσι εξαπλώθηκε το γενεαλογικό δέντρο της οικογένειας.

Η Λουκία Σαλτιέλ-Μαλλάχ έκανε για αρκετά χρόνια έρευνα και αναζητούσε τις ρίζες της οικογένειάς της μέχρι που έπεσε πάνω στο όνομα του πρώην προέδρου της Γαλλίας και μετά την πρώτη τους συνάντηση τα δύο ξαδέλφια διατήρησαν επαφή.

Η κηδεία της και η ταφή της θα γίνουν την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι από το εβραϊκό νεκροταφείο.

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae