Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 1646 επισκέπτες και 8 μέλη συνδεδεμένους

Log inΤο Πέσαχ στη Χαλκίδα PDF Εκτύπωση E-mail
Στις 8.4.2001, πρώτη ημέρα του Πέσαχ, είχαμε τη χαρά να απολαύσουμε τη λειτουργία, που έκανε ο κ. Χαϊμ Ισχακής (ο οποίος ήρθε ειδικά για το σκοπό αυτό από την Αθήνα), μαζί με τον χαζάν της Κοινότητας κ. Ισαχάρ Κοέν, στην κατάμεστη από κόσμο Συναγωγή μας.
      Η παρουσία τόσων πιστών στη Συναγωγή, λόγω των επισκεπτών - μελών της Κοινότητας Αθηνών, και οι μελωδίες του Σαχρίτ του Πέσαχ έδωσαν μία νότα διαφορετική και η συγκίνηση κι η θρησκευτική κατάνυξη ήταν ανάλογες του κλίματος της ημέρας.
      Λίγο πριν από την έξοδο των Σεφαρείμ, ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Σόλων Μάϊσης, τίμησε, εκ μέρους της Κοινότητας Χαλκίδας, τον χαζάν κ. Ισαχάρ Κοέν με τιμητική πλακέτα και στον χαιρετισμό του ανέφερε, μεταξύ άλλων, "... όλοι εμείς αναγνωρίζουμε ότι η προσφορά του είναι ανεκτίμητη, αφ' ενός διότι συντελεί στη συνοχή των μελών της Κοινότητας κι αφ' ετέρου γιατί βιώνει με ζήλο κι αγάπη το λειτούργημά του. Με όλα αυτά στο νου μας πιστεύουμε ότι ήρθε η ώρα να του απονείμει η Κοινότητα τα εύσημα και να του εκφράσει την άπειρη ευγνωμοσύνη του καθενός μας χωριστά...".
      Ο κ. Κοέν δέχτηκε την πλακέτα με ιδιαίτερη συγκίνηση κι ευχαρίστησε τον πρόεδρο του Δ.Σ.
      Κατόπιν ο κ. Μάϊσης είπε λίγα λόγια για την ευγενική πρωτοβουλία του κ. Χαϊμ Ισχακή:
      "Θέλω να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ μέσα από τις καρδίες όλων των μελών της Κοινότητας της Χαλκίδας για την ευγενική ιδέα του Χαϊμ Ισχακή να λειτουργήσει τη λαμπρή αυτή ημέρα στη Συναγωγή, παρουσία όλων σας. Η γλυκιά του φωνή ας ευφραίνει τις καρδιές μας, για να αισθανθούμε τη μεγάλη αξία που έχουν για τον εβραϊσμό, τα διδάγματα της γιορτής του Πέσαχ...".
 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae