Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 3881 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log in22ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΠΑΙΕ - ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ. PDF Εκτύπωση E-mail

Την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019 πραγματοποιήθηκε στο LAUDER Σχολείο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών, το 22ο τακτικό Συνέδριο των αντιπροσώπων των Ισραηλιτικών Κοινοτήτων για τον ΟΠΑΙΕ.

Στο Συνέδριο παρευρέθηκαν τα μέλη του απερχόμενου Δ.Σ. και οι αντιπρόσωποι των Κοινοτήτων. Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του ΚΙΣΕ κ. Δαυίδ Σαλτιέλ, ο οποίος τόνισε τη σπουδαιότητα του έργου του Οργανισμού, ο οποίος φέτος κλείνει τα 70 χρόνια ίδρυσής του.

Παρέστη επίσης ο Α΄ Αντιπρόεδρος του ΚΙΣΕ κ. Βενιαμίν Αλμπάλας, ο  Πρόεδρος της Κοινότητας Λάρισας κ. Μωυσής Μαγρίζος, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Χαλκίδας  κ. Σολομών Μαίσης και ομόθρησκοι οι οποίοι θέλησαν να ενημερωθούν για το έργο του ΟΠΑΙΕ.

Ο Ραβίνος κ. Γκαμπριέλ Νεγρίν τέλεσε ασκαβά στη μνήμη του αείμνηστου Μωυσή Κωνσταντίνη και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, καθώς και στη μνήμη των Ζάκη Χατζή και Ραφαήλ Ναχμία, οι οποίοι υπήρξαν παλαιότερα μέλη του Δ.Σ. και απεβίωσαν πρόσφατα.

Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο απερχόμενος Πρόεδρος κ. Δαυίδ Ταραμπουλούς, ο οποίος εξήγησε στους συνέδρους τις προσπάθειες που γίνονται από τα μέλη του Συμβουλίου, για τον εντοπισμό ακινήτων Ισραηλιτών εξαφανισθέντων κατά την περίοδο 1940-1945, την ταυτοποίηση και στη συνέχεια τη διεκδίκηση και αξιοποίησή τους.

Ακολούθησε συζήτηση και στη συνέχεια οι αντιπρόσωποι ψήφισαν ομόφωνα την απαλλαγή του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου.

Ακολούθησε η εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΠΑΙΕ, το οποίο συγκροτήθηκε σε Σώμα ως εξής:

ΔΑΥΙΔ ΤΑΡΑΜΠΟΥΛΟΥΣ     ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΗΛΙΑΣ ΜΠΟΡΜΠΟΛΗΣ        ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΧΑΝΑ ΠΙΝΤΟ                       ΕΝΤΕΤ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ        

ΜΠΕΛΛΑ ΑΑΡΩΝ                ΓΕΝ. ΤΑΜΙΑΣ

ΗΛΙΑΣ ΝΕΓΡΙΝ                    ΑΝ. ΕΝΤΕΤ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΛΕΩΝ ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ          ΑΝ. ΓΕΝ. ΤΑΜΙΑΣ

ΠΙΓΧΑΣ ΠΑΡΕΝΤΕ              ΜΕΛΟΣ

ΙΩΣΗΦ ΤΑΡΑΜΠΟΥΛΟΥΣ   ΜΕΛΟΣ

ΗΛΙΑΣ ΦΙΛΟΣΩΦ                ΜΕΛΟΣ        

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae