Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 4464 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΖΑΝ-ΚΛΟΝΤ ΓΙΟΥΝΚΕΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ 2019 PDF Εκτύπωση E-mail

Βρυξέλλες, 24 Ιανουαρίου 2019: «Η 27η Ιανουαρίου είναι αφιερωμένη στη μνήμη των έξι εκατομμυρίων Εβραίων γυναικών, ανδρών και παιδιών, καθώς και όλων των άλλων θυμάτων, που δολοφονήθηκαν κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος. Σαν σήμερα πριν από 74 χρόνια, οι συμμαχικές δυνάμεις απελευθέρωσαν το στρατόπεδο συγκέντρωσης Άουσβιτς-Μπιρκενάου, όπου ανακάλυψαν ότι συνέβαιναν απερίγραπτες φρικαλεότητες. Το μίσος κατά “του άλλου” μετατρεπόταν στη θανάτωση “του άλλου”.

Σήμερα είμαι έντονα προβληματισμένος. Δεν θα περνούσε ποτέ απ' το μυαλό μου ότι, στις μέρες μου, οι Εβραίοι θα φοβούνταν να εκφράζουν ελεύθερα την πίστη τους στην Ευρώπη. Με θλίβει το γεγονός ότι σχεδόν το 40% των Εβραίων εξετάζουν το ενδεχόμενο να εγκαταλείψουν την Ευρώπη. Η άρνηση του Ολοκαυτώματος εξακολουθεί να υφίσταται στην Ευρώπη. Ένας στους τρεις Ευρωπαίους δηλώνει ότι γνωρίζει “λίγα” για το Ολοκαύτωμα, ενώ ένας στους 20 δεν έχει ακούσει ποτέ γι' αυτό.

Η άγνοια είναι επικίνδυνη.Καθώς περνά ο καιρός και ξεθωριάζουν οι μνήμες, είναι ηθικό μας καθήκον, τώρα περισσότερο από ποτέ, να θυμόμαστε. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε την ιστορία, αλλά μπορούμε να εξασφαλίσουμε ότι οι μελλοντικές γενιές δεν θα βιώσουν ξανά αυτήν την αβάσταχτη φρίκη.

Δεν θα ανεχτούμε καμία μορφή αντισημιτισμού, από την καθημερινή ρητορική μίσους, εντός και εκτός του διαδικτύου, έως και τις σωματικές επιθέσεις. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνεργάζεται στενά με όλα τα κράτη μέλη για την καταπολέμηση αυτής της απειλής και για τη διασφάλιση της ασφάλειας των εβραϊκών κοινοτήτων στην Ευρώπη.

Τα θεμέλια της Ένωσής μας τέθηκαν πάνω στις στάχτες του Ολοκαυτώματος. Είναι υποχρέωσή μας προς την εβραϊκή κοινότητα και απαραίτητο για την προστασία των κοινών ευρωπαϊκών αξιών μας να θυμόμαστε το γεγονός αυτό και να καταπολεμούμε τον αντισημιτισμό».

ΠΗΓΗ: ιστοσελίδα ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ, 24.1.2019

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae