Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 3987 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΖΗΤΕΙΤΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΒΡΑΪΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ – ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ 23.3.2019 PDF Εκτύπωση E-mail

Ο ιστορικός Μουσικοφιλολογικός Σύλλογος της Άρτας ΣΚΟΥΦΑΣ, σε συνεργασία με τον Δήμο Αρταίων προγραμματίζει και φέτος εκδηλώσεις για να τιμήσει τη μνήμη των Εβραίων της πόλης που εξοντώθηκαν στο Ολοκαύτωμα. 

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης θα γίνει προβολή φωτογραφικού υλικού σχετικού με την Ισραηλιτική Κοινότητα της Άρτας, με τίτλο "Για να θυμάσαι τη Ροζίνα". 

Για τον εμπλουτισμό των φωτογραφικών ντοκουμέντων ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ φωτογραφικό υλικό μέσω των αρτινών Εβραίων και των απογόνων τους που ζουν στην Αθήνα ή και σε άλλες πόλεις. Οποιαδήποτε φωτογραφία θα αξιολογηθεί -είτε περιέχει πρόσωπα είτε τοπία από την Άρτα- ενώ οι φωτογραφίες μπορεί να είναι είτε προπολεμικές είτε μεταπολεμικές.

Οι Αρτινοί Εβραίοι μπορούν να στείλουν οικογενειακές τους φωτογραφίες -σκαναρισμένες σε υψηλή ανάλυση- στον κ. Θεοχάρη Βαδιβούλη (δικηγόρο – γραφολόγο και γνωστό ιστοριοδίφη της εβραϊκής κοινότητας της Άρτα), ο οποίος διεξάγει την έρευνα αυτή (τηλ: 6955 475476, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. )

Όσοι επιθυμούν να συμβάλλουν αλλά δεν έχουν την τεχνική δυνατότητα, μπορούν να αποταθούν στο ΚΙΣΕ (τηλ. 210 32 44 315), το οποίο θα αναλάβει να βγάλει ηλεκτρονικά αντίγραφα των φωτογραφιών τους, διασφαλίζοντας το πρωτότυπο υλικό.

Οποιαδήποτε φωτογραφία μπορεί να αποδειχθεί σημαντική τόσο για την προβολή, όσο και για την ιστορική έρευνα γενικότερα!

Η πρώτη προβολή του υλικού, στο "Για να θυμάσαι τη Ροζίνα",  θα γίνει το Σάββατο 23/03/2019, στην αίθουσα του Συλλόγου ΣΚΟΥΦΑΣ και ώρα 18:00, ενώ η δεύτερη προβολή (ειδικά για την εβραϊκή νεολαία που θα επισκεφθεί την Άρτα εκείνη την ημέρα), θα γίνει την Κυριακή 24/03/19, στην Δημοτική Πινακοθήκη και ώρα 16:45’. Η παρουσίαση του φωτογραφικού υλικού θα γίνει από τον κ. Θεοχάρη Βαδιβούλη.

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae