Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 4079 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ PDF Εκτύπωση E-mail

Το Υπουργείο Εξωτερικών διοργάνωσε διημερίδα με θέμα την «Αποτύπωση Αρχών Πολιτικής και προτάσεις χάραξης Στρατηγικής για την άσκηση Θρησκευτικής και Εκκλησιαστικής Διπλωματίας», που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου και την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019, στο Αμφιθέατρο Γ. Κρανιδιώτης του Υπουργείου Εξωτερικών. Εκ μέρους του ΚΙΣΕ στις εργασίες της Διημερίδας παρέστη ο Α΄ αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Βενιαμίν Αλμπάλας.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν περισσότεροι από 40 ομιλητές από τους θρησκευτικούς / εκκλησιαστικούς φορείς που δρουν στην Ελλάδα. Οι συνεδρίες της πρώτης ημέρας εστίασαν αφ΄ενός στις διορθόδοξες σχέσεις, με ομιλητές - εκπροσώπους της Ορθόδοξης Εκκλησίας, αφ΄ετέρου σε θέματα διαθρησκειακής διπλωματίας, με ομιλητές - εκπροσώπους από άλλα δόγματα και θρησκείες που έχουν παρουσία στην Ελλάδα. Για τον Ιουδαϊσμό και τους Έλληνες Εβραίους εισηγήθηκε ο Σοφολογιώτατος Ραββίνος Αθηνών Γκαμπριέλ Νεγρίν με θέμα «Η πολυαίωνη Εβραϊκή παρουσία στον Ελλαδικό χώρο ως παράδειγμα θρησκευτικής σταθερότητας».

Κατά την έναρξη της διημερίδας, διαβάστηκε ο χαιρετισμός του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν: ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών, καθ. Ioan Sauca και ο Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Εκκλησιών, Heiki Huttunen. Η έναρξη των εργασιών κηρύχθηκε -παρουσία πλήθους υπουργών- από τον Υφυπουργό Εξωτερικών Μάρκο Μπόλαρη, με την κεντρική εισήγησή του με θέμα «Παγκόσμιος διάλογος με Θρησκείες και Εκκλησίες». Ακολούθησε η εισαγωγική ομιλία του Ειδικού Γραμματέα Θρησκευτικής και Πολιτιστικής Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, Δρος Ευστάθιου Λιανού – Λιάντη, με θέμα «Θρησκεία, Διπλωματία και Διεθνείς Σχέσεις».

Οι συνεδρίες της δεύτερης μέρας επικεντρώθηκαν στην εκκλησιαστική διπλωματία  και στον ρόλο της Εκκλησίας στη διαφύλαξη των πανανθρώπινων αξιών, στο μορφωτικό και ιεραποστολικό έργο.

[Με στοιχεία από τον ιστότοπο του Υπουργείου Εξωτερικών]

 

ΣΧΕΤΙΚΑ:

VIDEO: Δείτε εδώ τις εργασίες της πρώτης ημέρας 28.2.

Χαιρετισμός του Υπουργού Εξωτερικών Γ. Κατρούγκαλου

Κεντρική εισήγηση του Υφυπουργού Εξωτερικών Μ. Μπόλαρη

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae