Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 4674 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΚΟ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΑΡΜΑ ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ – Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΙΣΕ PDF Εκτύπωση E-mail

Το ΚΙΣΕ αντέδρασε σε ένα αντισημιτικό περιστατικό που αμαύρωσε το φετινό καρναβάλι της πόλης Ααλστ, της Ανατολικής Φλάνδρας, στο Βέλγιο. Η αποκριάτικη παρέλαση, που αποτελεί παράδοση για την πόλη, έγινε την περασμένη Κυριακή 3.3.2019, και περιελάμβανε και ένα άρμα με Εβραίους, σακιά με χρήματα και ποντίκια! «Σε μια δημοκρατική χώρα όπως το Βέλγιο δεν υπάρχει θέση για τέτοια πράγματα, ούτε καν στο καρναβάλι», δήλωσε το ΚΙΣ Βελγίου. «Σοκαριστικό», χαρακτήρισε το γεγονός ο Αρχιραββίνος της Ολλανδίας Μπ. Τζέϊκομπς.

Το ΚΙΣΕ, με επιστολή του προέδρου και του γεν. γραμματέα κ.κ. Δ. Σαλτιέλ και Β.Ι. Ελιέζερ προς τον πρέσβη του Βελγίου στην Ελλάδα, κ. LucLiebaut, έγραψε χαρακτηριστικά: «Με ανησυχία και αποτροπιασμό είδαμε το ανάρμοστο αντισημιτικό άρμα που συμμετείχε στην αποκριάτικη παρέλαση της πόλης Ααλστ. Το εν λόγω άρμα απεικόνιζε γιγαντιαίες φιγούρες Ορθόδοξων Εβραίων και ένα ποντίκι πάνω σε σακιά με χρήματα.

Η χρήση μιας λαϊκής και δημοφιλούς γιορτής χαράς και διασκέδασης ως μέσου για τη διάδοση αντισημιτικών στερεοτύπων δεν είναι απλά και μόνον μια χονδροειδής ασέβεια και προσβολή προς τον εβραϊκό λαό, αποτελεί μια κακόβουλη πράξη μίσους που θέτει σε κίνδυνο τις δημοκρατικές αξίες.  Μοιραζόμαστε μαζί σας την αναστάτωση και τη βαθιά ενόχλησή μας και παρακαλούμε να μεταφέρετε στην Κυβέρνησή σας το παρόν μήνυμά μας».

Ο πρόεδρος του ΚΙΣ Βελγίου, κ. Γιόχαν Μπενιζρί, σε επιστολή του προς το ΚΙΣ Ελλάδος ευχαρίστησε για την πρωτοβουλία τονίζοντας ότι «σημαίνει πολλά» για την Κοινότητα του Βελγίου. «Το μήνυμά σας προς τον πρέσβη του Βελγίου αποδεικνύει την αλήθεια του ταλμουδικού ρητού ‘Ο λαός Ισραήλ είναι υπεύθυνος ο ένας για τον άλλο’. Ο Οργανισμός μας ασχολείται καθημερινά με την μάχη κατά του αντισημιτισμού και οφείλουμε να τονίσουμε ότι η Κυβέρνηση ανταποκρίνεται στις ανάγκες μας», έγραψε μεταξύ άλλων ο κ. Μπενιζρί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΒΕΛΓΟΥ ΠΡΕΣΒΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΙΣΕ ΓΙΑ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΚΟ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΑΡΜΑ

JTA, 4.3.2019Belgian carnival float features puppets of grinning Jews, a rat and money bags

 

 

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae