Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 4003 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΔΙΑΚΡΙΣΗ του 1ου ΕΠΑΛ ΆΡΤΗΣ ΣΤΟΝ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ PDF Εκτύπωση E-mail

Δημοσιεύθηκαν στις 7.3.2019 τα αποτελέσματα του διαγωνισμού δημιουργίας βίντεο μικρού μήκους με θέμα «Το Ολοκαύτωμα και οι Έλληνες Εβραίοι», που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας και το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος.

Στο διαγωνισμό τιμητική διάκριση έλαβε το βίντεο του 1ου ΕΠΑΛ Άρτης με τίτλο «ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ». Στο βίντεο, οι μαθητές του σχολείου Ευσταθία Μπιστιντζάνου και Ευάγγελος Δραγατάκης θέτουν ερωτήματα στον ερευνητή της ιστορίας της Ισραηλιτικής Κοινότητος Άρτης κ. Θεοχάρη Βαδιβούλη, υπό την καθοδήγηση των καθηγητών τους κ.κ. Κατερίνας Αντωνίου και Σωκράτη Φωτιάδη. Δεν είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο σχολείο ασχολείται με το Ολοκαύτωμα, καθώς ήδη συμμετέχει στη δράση #WeRemember, αλλά και στο πρόγραμμα Erasmus+, στο πλαίσιο του οποίου το σχολείο «τρέχει» το project “Άρτα, ιστορία και πολιτισμός”, όπου γίνονται σαφείς αναφορές στην μακρά ιστορία των Αρτινών Εβραίων, ως αναπόσπαστου μέρους της ιστορίας της πόλης.

Η Άρτα αποτελεί πόλη – παράδειγμα, καθώς ειδικά τα τελευταία χρόνια γίνεται μια εντυπωσιακή συλλογική προσπάθεια ανάδειξης της σημαντικής ιστορίας της εβραϊκής της κοινότητας.

Σύντομα, στις 23 και 24 Μαρτίου 2019, ο Δήμος Αρταίων σε συνδιοργάνωση με τον Μουσικοφιλολογικό Σύλλογο Άρτης «Ο ΣΚΟΥΦΑΣ» θα τιμήσουν την Μνήμη των Αρτινών Εβραίων, 75 χρόνια μετά τη σύλληψή τους (24 Μαρτίου 1944) και τον εκτοπισμό τους στα στρατόπεδα θανάτου. Την εκδήλωση αναμένεται να τιμήσουν, μεταξύ άλλων, εκατοντάδες ομόθρησκοι από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΒΙΝΤΕΟ

ΠΗΓΗ: ιστοσελίδα Ι.Κ. Αθηνών, 8.3.2019

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae