Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 5010 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ 2ου ΕΠΑΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ PDF Εκτύπωση E-mail

Θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη του Ολοκαυτώματος, με αφορμή την επέτειο του περασμένου μήνα, ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Καθηγητών του σχολείου μας προσκάλεσε τον φιλόλογο του 4ου Γυμνασίου Τρικάλων «Γιώργος Σεφέρης» να μιλήσει σε μαθητές του σχολείου μας για το ζήτημα αυτό.

Ο κ. Μιχαλάκης ανταποκρίθηκε και επισκέφτηκε το σχολείο στις 27 Φεβρουαρίου 2019. Μέσα σε διάστημα δύο ωρών, με τη βοήθεια οπτικού υλικού, προσπάθησε να εξηγήσει τη λογική του Ναζισμού, τα βήματα που οδήγησαν στο Ολοκαύτωμα, τις πρακτικές που χρησιμοποιούνταν για τον εκτοπισμό και την εξόντωση Εβραίων και άλλων ομάδων. Έγινε μνεία για ολόκληρη την Ευρώπη, δόθηκε όμως ιδιαίτερο βάρος στην Ελλάδα και στην Εβραϊκή παρουσία στα Τρίκαλα και την περιπέτεια των Εβραίων της πόλης κατά τη διάρκεια της κατοχής. 

Οι μαθητές και οι μαθήτριες παρακολουθούσαν με ενδιαφέρον και με απόλυτη ησυχία τη διάλεξη, έκαναν ερωτήσεις και κοινή πεποίθηση όλων ήταν ότι τελικά οι δύο διδακτικές ώρες που διατέθηκαν δεν ήταν αρκετές για να εξαντληθεί το ζήτημα. Για τον λόγο αυτό ελπίζουμε να επαναληφθεί σύντομα παρόμοια εκδήλωση, η οποία θυμίζει πράγματα που έγιναν στο παρελθόν, αλλά μας δίνει και διδάγματα για το παρόν και το μέλλον.

Αφού ευχαριστήσουμε τον κ. Μιχαλάκη για τον χρόνο που μας διέθεσε, αλλά και τους μαθητές που επέδειξαν άριστη συμπεριφορά, υποσχόμαστε ως 2ο ΕΠΑΛ να συνεχίσουμε τη διοργάνωση παρόμοιων εκδηλώσεων.

ΠΗΓΗ: ιστοσελίδα trikalaola.gr, 14.3.2019

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae