Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 4950 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ PDF Εκτύπωση E-mail

Πιλοτικό πρόγραμμα για το Ολοκαύτωμα υλοποιείται για τους μαθητές των δύο πρώτων τάξεων Λυκείων της Μαγνησίας. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την ιστορία και τη διδασκαλία του Ολοκαυτώματος με τίτλο «Η αφήγηση του Ολοκαυτώματος μέσα από την τέχνη και την τοπική ιστορία» υλοποιείται πιλοτικά στην Μαγνησία από την Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου – Ερευνητικό Κέντρο, μετά από σχετική έγκριση της Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων και σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, την Ισραηλιτική Κοινότητα Βόλου και το Εβραϊκό Μουσείο της Ελλάδος.

Οι συντελεστές του προγράμματος, που θα έχει ως επιστέγασμα την επίσκεψη ομάδας δέκα  μαθητών και των εκπαιδευτικών στο  «Κρατικό Μουσείο Αουσβιτς – Μπίρκενάτου» στην Πολωνία, παραχώρησαν στις 26.3.2019 συνέντευξη Τύπου, αναλύοντας τους στόχους και την φιλοσοφία του πιλοτικού κύκλου δράσεων.  

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 36 μαθητές των δύο πρώτων τάξεων λυκείων της Μαγνησίας με την υποστήριξη των εκπαιδευτικών: Αγγελικής Γκούρου του 8ου ΓΕΛ Βόλου, Γιαννούλας Ζαρκάδα του ΓΕΛ Καναλίων, Αλεξίας Καπραβέλου του ΓΕΛ Σκοπέλου, Βασιλικής Μελισσουργού του 3ου ΓΕΛ Βόλου, Αλεξάνδρας Μούρτζη του ΓΕΛ Αγριάς και Δημήτριου Παπανικολάου του ΓΕΛ Καναλίων. Μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες και τη χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας θα ενισχύσουν την ιστορική γνώση και θα αποκομίσουν συναισθήματα σεβασμού και ανθρωπιάς, όπως υπογραμμίστηκε στην συνέντευξη Τύπου.

Στην ανάγκη διατήρησης της ιστορικής μνήμης αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου, Μαρσέλ Σολομών, ο οποίος μεταξύ άλλων επισήμανε ότι: «Εχω την πεποίθηση ότι οι μαθητές, με τις γνώσεις που θα αποκομίσουν από την ενασχόλησή τους με την ιστορία του Ολοκαυτώματος και με τη βιωματική τους επαφή με έναν τόπο μαρτυρίου όπως το Αουσβιτς, θα θελήσουν να αποτελέσουν ασπίδα στις φωνές αμφισβήτησης βασικών αρχών της δημοκρατίας και του ανθρωπισμού που ακούγονται και πάλι σήμερα και θα εναντιωθούν στις ιδεολογίες του θανάτου και του μίσους, χτίζοντας έναν κόσμο ανεκτικότητας, ελευθερίας και αδελφότητας».

ΠΗΓΗ: ιστοσελίδα taxydromos.gr, 26.3.2019

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae