Την Τρίτη 5 Μαρτίου 2019 ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού «Το Ολοκαύτωμα και οι Έλληνες Εβραίοι», σύμφωνα με την αξιολόγηση της αρμόδιας επιτροπής. 

O διαγωνισμός, διενεργείται από τη Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων σε συνεργασία με το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος. Οι βραβευθέντες θα συμμετέχουν σε ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος που περιλαμβάνει εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο του Άουσβιτς.

Κατά το σχολικό έτος 2018-2019 διαγωνίσθηκαν 108 έγκυρες συμμετοχές από 37 σχολεία των Περιφερειακών Διευθύνσεων Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας και των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων, Αρκαδίας, Άρτας και Κρήτης.

Πέντε βραβεία θα απονεμηθούν στους μαθητές του 7ου ΓΕΛ Ν. Σμύρνης Αθηνών, του 3ου ΓΕΛ Χανίων, του 14ου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης, του 2ου ΓΕΛ Καλυβίων και στο 9ο ΓΕΛ Αθηνών και 29 τιμητικοί έπαινοι θα απονεμηθούν σε ισάριθμα σχολεία. Συνολικά 120 παιδιά Α’ και Β’ Λυκείου θα συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα ολοκληρωθεί με την απολογιστική συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Δείτε παρακάτω τα βίντεο που βραβεύτηκαν 

ΠΗΓΗ: ΕΒΡΑΪΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ, 22.3.2019