Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 3358 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΕ ΕΛΛΗΝΑ ΕΒΡΑΙΟ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail

Την Πέμπτη 11 Απριλίου 2019 έγινε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών η τελετή απονομής των Βραβείων Galien Ελλάδος για το 2019. Τα Βραβεία Galien θεσπίστηκαν διεθνώς το 1970 προς τιμήν του Γαληνού, του πατέρα της ιατρικής έρευνας και της φαρμακολογίας. Τα Prix Galien, όπως είναι η διεθνής ονομασία τους, αναγνωρίζουν και επιβραβεύουν την καινοτομία για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής μέσω της βιοϊατρικής έρευνας. Θεωρούνται η υψηλότερη διάκριση για τη βιοϊατρική έρευνα και καινοτομία. Στην Ελλάδα ξεκίνησαν το 2013 και φέτος ήταν η 4η τελετή απονομής.

Μεταξύ των βραβευθέντων, δεύτερος στη σειρά, μετά το "Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος" που έλαβε το Ανθρωπιστικό Βραβείο "Pro Bono Humanum", τιμήθηκε  ο Δρ. Aλμπέρτος Μπουρλά, Διευθύνων Σύμβουλος της αμερικανικής εταιρείας Pfizer, μιας από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως φαρμακευτικές εταιρείες, με το Βραβείο "Διαπρεπής Έλληνας Ηγέτης" της παγκόσμιας φαρμακευτικής βιομηχανίας. Το Βραβείο απένειμε ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. Geoffrey Pyatt και η Πρέσβης Καλής Θελήσεως της UNESCO κα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.

Ο Αλμπέρτος (Άκης) Μπουρλά, παιδί εβραϊκής μεσοαστικής οικογένειας, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε και αποφοίτησε από την Κτηνιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και έλαβε από την ίδια Σχολή το διδακτορικό του δίπλωμα. Στα χρόνια των σπουδών του κέρδισε την αναγνώριση και την εκτίμηση των καθηγητών και των συμφοιτητών του για τις εντυπωσιακές του επιδόσεις τόσο στα μαθήματα και τα εργαστήρια όσο και για τις προοδευτικές και καινοτόμες ιδέες του.

Το 1993 ξεκίνησε να εργάζεται για την Pfizer στην Ελλάδα και είχε την ευκαιρία να αναλάβει διάφορους ρόλους, πρώτα στο κτηνιατρικό και μετά στο ιατρικό τμήμα της Pfizer, σε 8 πόλεις σε 5 διαφορετικές χώρες. Πρόσφατα, τον Ιανουάριο του 2019, ανέλαβε τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Pfizer.

Στον εμπνευσμένο ευχαριστήριο λόγο του απηύθυνε μήνυμα στους νέους ανθρώπους στην Ελλάδα να μην περιορίζουν τα όνειρά τους, να επικεντρώνονται σε αυτό που κάνουν σήμερα και να αποφεύγουν τη μετριότητα.

Παραβρέθηκαν υπουργοί, πρέσβεις, πολιτικοί, ακαδημαϊκοί, επιχειρηματίες, καθηγητές πανεπιστημίου, ερευνητές, εκπρόσωποι του ιατρικού και του φαρμακευτικού κόσμου, η οικογένεια και συγγενείς του Αλμπέρτου Μπουρλά, ο Πρόεδρος, ο Α' Αντιπρόεδρος και το μέλος του ΚΙΣΕ κ. Δαυίδ Σαλτιέλ, Βενιαμίν Αλμπάλας και Μάνος Αλχανάτης και πλήθος κόσμου.

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae