Στα πλαίσια του Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Οίνου που έλαβε χώρα στην Κέρκυρα από 8 έως 12 Μαΐου 2019, οι διοργανωτές συμπεριέλαβαν την Ισραηλιτική Κοινότητα Κέρκυρας και τις εβραϊκές παραδόσεις του νησιού στο Φεστιβάλ το οποίο ένωσε τους λαούς της Μεσογείου και της Ευρώπης, καθώς και τον πολιτισμό και τις παραδόσεις τους.

Το Σάββατο, 11.5.2019 έγιναν δύο εκδηλώσεις που είχαν ως θέμα την εβραϊκή κουλτούρα της Κέρκυρας.  Στις 19:00, μέσα στο χώρο της Συναγωγής, ο χορογράφος και σκηνοθέτης Πέτρος Γάλλιας απήγγειλε αποσπάσματα από το Ασμα Ασμάτων και παράλληλα η βιολονίστρια Ρεντόνα Κόλλα και ο βιολοντσελίστας Αμβρόσιος Βλαχόπουλος παρουσίασαν μουσικά θέματα εβραίων συνθετών και κινηματογραφική μουσική από ταινίες με εβραϊκό περιεχόμενο.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος της Πόλης, ο Αντιπεριφερειάρχης, ο Πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας, πολλοί τοπικοί παράγοντες και πλήθος κόσμου.

Στη συνέχεια, σε εστιατόριο της εβραϊκής συνοικίας,  οι πελάτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν παραδοσιακά φαγητά της εβραϊκής οινότητας.

Επίσης, στο ξενοδοχείο Marbela Nido hotel, o πολύ γνωστός Ισραηλινός Chef, Massimiliano di Matteo, δημιούργησε ένα μενού σε μοντέρνες τεχνικές βασισμένο στις πιο γνωστές εβραϊκές συνταγές της Μεσογείου.

ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ