Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 3009 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟ PDF Εκτύπωση E-mail

Του Θάνου Αθανασίου

Tην πρώτη συνεδρίαση της ομάδας εργασίας για τον αντισημιτισμό, η οποία δημιουργήθηκε μετά την ομόφωνη έγκριση της δήλωσης του Συμβουλίου σχετικά με την καταπολέμηση του αντισημιτισμού τον περασμένο Δεκέμβριο, άνοιξε στις 20.6.2019, η Επίτροπος Δικαιοσύνης, Καταναλωτών και Ισότητας των Φύλων, Βέρα Γιούροβα.

Η πρώτη σύνοδος εργασίας επικεντρώθηκε στο ζήτημα της ασφάλειας των εβραϊκών κοινοτήτων.

Η ομάδα εργασίας υποστήριξε τα κράτη μέλη στην εκπλήρωση των δεσμεύσεων που ανέλαβαν στη δήλωση του Συμβουλίου. Αυτό περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη θέσπιση μιας στρατηγικής σε εθνικό επίπεδο για την πρόληψη και την καταπολέμηση όλων των μορφών αντισημιτισμού, στο πλαίσιο των στρατηγικών τους για την πρόληψη του ρατσισμού, της ξενοφοβίας, της ριζοσπαστικοποίησης και του βίαιου εξτρεμισμού, πριν από το τέλος του 2020, την ασφάλεια των εβραϊκών κοινοτήτων και την προώθηση των διαθρησκευτικών διαλόγων, ειδικά για τους νέους.

Η ομάδα συγκέντρωσε εκπροσώπους των εθνικών αρχών επιβολής του νόμου, εθνικών ειδικών απεσταλμένων για τον αντισημιτισμό, εκπροσώπους εβραϊκών κοινοτήτων από τις αντίστοιχες χώρες και εβραϊκών ομπρελών οργανώσεων.

Η Επίτροπος Γιούροβα δήλωσε μάλιστα σχετικά ότι η Κομισιόν συνεργάζεται με τα Κράτη Μέλη για να αντιμετωπίσει την άνοδο του αντισημιτισμού, να καταπολεμήσει την άρνηση του Ολοκαυτώματος και να εγγυηθεί ότι οι Εβραίοι έχουν την πλήρη υποστήριξη των αρχών για την ασφάλειά τους. Η ομάδα εργασίας θα βοηθήσει τα κράτη μέλη να συντονίσουν τις δράσεις τους και να καταπολεμήσουν αποτελεσματικά τον αντισημιτισμό.

ΠΗΓΗ: ιστοσελίδα real.gr, 19.6.2019

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae