Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 4998 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΜΠΑΡ ΜΙΤΣΒΑ ΣΤΟ "ΡΕΣΤΕΙΟΝ" PDF Εκτύπωση E-mail
Την Πέμπτη 24 και το Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2008, η Συναγωγή Μπετ Ελ του Κέντρου Φιλοξενίας Ηλικιωμένων "Ρέστειον" φιλοξένησε την τελετή "Τεφιλίν" και "Μπαρ-Μίτσβα" του νεαρού Joshua-Daniel Marks.
Ήταν η πρώτη φορά από τότε που το Κέντρο άνοιξε τις πόρτες του, εδώ και δύο χρόνια, που διαβάστηκε η Τορά στην κατάμεστη Συναγωγή του Κέντρου, παρουσία πενήντα συγγενών και φίλων της οικογένειας, που έφτασαν από την Αγγλία και το Ισραήλ, για να παρευρεθούν στις δύο τελετές, καθώς και πλήθους ομοθρήσκων-μελών της Κοινότητάς μας. Ο νεαρός Joshua, με τη βοήθεια του δασκάλου του κ. Χαΐμ Ισχακή, ο οποίος τέλεσε τις λειτουργίες, διάβασε καθαρά και δυνατά την Περασά "Γιτρό", που περιλαμβάνει το κομμάτι της παράδοσης των Δέκα Εντολών στον Μωυσή, στους πρόποδες του όρους Σινά, καθώς και την αντίστοιχη Αφταρά. Στο τέλος της λειτουργίας, η οικογένεια παρέθεσε γεύμα στους παρισταμένους. Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο διευθυντής του Κέντρου, κ. Μόνις Χαλέγουα, ευχαρίστησε την οικογένεια για την επιλογή της και εξέφρασε την ελπίδα για τη διοργάνωση κι άλλων τέτοιων εκδηλώσεων που δίνουν ζωή στο "Ρέστειον".

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae