Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 5829 επισκέπτες και 2 μέλη συνδεδεμένους

Log inΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ IRIT BEN ABBA ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ – ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ PDF Εκτύπωση E-mail

Ολοκλήρωσε τη θητεία της στην Ελλάδα, ως πρεσβευτής του Ισραήλ στη χώρα μας, η Ιρίτ Μπέν - Άμπα και στις 16.8.2019 αναχώρησε για την πατρίδα της.

«Σήμερα έπειτα από 5 χρόνια μιας πολύ επιτυχημένης θητείας και αναβάθμισης των Ελληνο-Ισραηλινών σχέσεων, αποχώρει για το Ισραήλ η Πρέσβυς, κα Ιρίτ Μπεν -Άμπα» γράφει σε ανάρτησή της στο Twitter η ισραηλινή πρεσβεία και σημειώνει: «Θα μας λείψεις, Ιρίτ. Εις το επανιδείν!».

Η Ιρίτ Μπεν Άμπα θέλησε με ελληνικές λέξεις να ανοίξει και να κλείσει το αποχαιρετιστήριο μαγνητοσκοπημένο μήνυμά της στον λογαριασμό του Facebook της ισραηλινής πρεσβείας. «Καλημέρα σας. Φεύγω από την Ελλάδα τις επόμενες ώρες και θέλω να αποχαιρετήσω όλους όσοι ακολουθούν τη σελίδα της πρεσβείας στο Facebook, την οποία παρακολουθώ στενά, βλέποντας και διαβάζοντας όλα τα προσωπικά σας σχόλια. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω γι' όλα. Αποχωρώ με ανάμεικτα συναισθήματα. Πέρασα πέντε υπέροχα χρόνια, τόσο επαγγελματικό όσο και προσωπικά. Έχουμε πετύχει πολλά πράγματα στις διμερείς μας σχέσεις, τόσο σε πολιτικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο, τις ακαδημαϊκές και πολιτιστικές ανταλλαγές. Όμως πρέπει να συνεχίσουμε να βαδίζουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Προσωπικά αφήνω πίσω πολλούς καλούς φίλους οι οποίοι θα μου λείψουν πάρα πολύ. Και σίγουρα θα επιστρέψω. Χάρηκα πολύ. Εις το επανιδείν».

Εξαιρετική διπλωμάτη χαρακτήρισε την Ιρίτ Μπέν - Άμπα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. «Μία εξαιρετική διπλωμάτης που υπηρέτησε με αξιοσύνη τη Χώρα της αλλά αγάπησε την Ελλάδα και βοήθησε στη σύσφιξη των Ελληνο-Ισραηλινών σχέσεων. Ευχαριστούμε για όλα Ίριτ!» ανέφερε στο Twitter ο υπουργός Υγείας.

Σχολιάζοντας ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για τη Μεταναστευτική Πολιτική, Γιώργος Κουμουτσάκος, έγραψε στο Twitter: «Μια άριστη διπλωμάτης που πίστεψε και εργάστηκε με συνέπεια για τη σύσφιξη σχέσεων αμοιβαίας φιλίας, σεβασμού και οφέλους μεταξύ Ισραήλ και Ελλάδας, ολοκλήρωσε μια πολλαπλώς καρποφόρα θητεία στη χώρα μας. Στην καλή φίλη Ιρίτ εύχομαι κάθε καλό. Στο επανιδείν».

Πηγή: Πρώτο Θέμα, 16.8.2019

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae