Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 5263 επισκέπτες και 2 μέλη συνδεδεμένους

Log inΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΚΙΟΥΛΕΚΑ ΣΤΟ ΕΒΡΑΪΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ PDF Εκτύπωση E-mail

Την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019, επισκέφτηκε το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος ο Βουλευτής Ά Θεσσαλονίκης, Πρόεδρός της επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής κ. Κωσταντίνος Γκιουλέκας. συνοδευόμενος από τον δρα Ηλία Πέσσαχ, μέλος του World Jewish Congress Jewish Diplomatic Corps.

Τον κ. Γκιουλέκα υποδέχτηκαν ο πρόεδρος Δ.Σ. του ΕΜΕ κ. Σαμουήλ (Μάκης) Μάτσας και η διευθύντρια κα Ζανέτ Μπαττίνου. Μετά το τέλος της ξενάγησης, τόσο στην μόνιμη έκθεση όσο και στην περιοδική, ο κ. Γκιουλέκας συνομίλησε με τον κ. Μάτσα και την κ. Μπαττίνου και ενημερώθηκε για το ευρύτερο έργο του Μουσείου, για τον μουσειακό προγραμματισμό, τα εκπαιδευτικά προγράμματα και τις εκθέσεις πάνω σε ανθρωπιστικά θέματα, στην εκπαίδευση και επιμόρφωση για το Ολοκαύτωμα, καθώς και τη δέσμευση του Μουσείου για προώθηση της ανεκτικότητας και καταπολέμησης του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και των διακρίσεων στη χώρα μας.

Έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα στρατιωτικά ενθυμήματα που περιλαμβάνονται στη μόνιμη έκθεση και για την έρευνα του ΕΜΕ για τη συμμετοχή των Ελλήνων Εβραίων στην Εθνική Αντίσταση, καθώς είναι γνωστή η προσωπική, ενδελεχής ενασχόληση του κ. Γκιουλέκα με το Πολεμικό Μουσείο της Θεσσαλονίκης.

ΠΗΓΗ: ΕΒΡΑΪΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ, 18.9.2019

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae