Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 4043 επισκέπτες και 2 μέλη συνδεδεμένους

Log inΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ "Η ΣΠΗΛΙΑ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥ - ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΣΤΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑ" ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΣΤΟΦΟΡΟΥ | Εκτύπωση |

ΑΘΗΝΑ, Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019, ώρα 7 το απόγευμα, Βιβλιοπωλείο Επί Λέξει, (Ακαδημίας 32 & Λυκαβηττού): Το Βιβλιοπωλείο «Επί Λέξει» και οι Εκδόσεις Κέδρος παρουσιάζουν το βιβλίο του Κώστα Στοφόρου «Η σπηλιά του Δράκου -περιπέτεια στην Καστοριά». Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Ιωάννα Δεκατρή, Φιλόλογος,  MSc στη Διδακτική της Ιστορίας,  Υπεύθυνη Πολιτιστικών θεμάτων Γ’  Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αθήνας και ο Θρασύβουλος Παπαστρατής, Δικηγόρος-Ιστορικός ερευνητής.

Αποσπάσματα από το βιβλίο θα παρουσιάσουν μαθητές της Ελληνογαλλικής Σχολής Πειραιά «Saint Paul». Χαιρετισμό θα απευθύνει εκπρόσωπος του σχολείου. 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Φθινόπωρο στην Καστοριά. Μοιάζει με όνειρο, ειδικά αν εσύ και οι καλύτεροί σου φίλοι έχετε κερδίσει σε έναν διαγωνισμό και φιλοξενείστε στο καλύτερο ξενοδοχείο της πόλης.

Η παρέα των παιδιών που ανακάλυψε τον Κώδικα της Λέρου, την πέμπτη πόλη των Δωριέων στην Γκιώνα και ακολούθησε τα ίχνη του Ομήρου στη Χίο μπλέκει σε μια κυριολεκτικά θανάσιμη περιπέτεια με φόντο τον «ανθό της λίμνης», όπως λένε την πόλη της Καστοριάς.

Η περίφημη Σπηλιά του Δράκου με τους σταλακτίτες και τις λίμνες της δεν είναι μόνο ένα από τα αριστουργήματα της φύσης. Κρύβει κι ένα μυστικό. Κάπου υπάρχει επίσης ένας θησαυρός κι ένα μοναδικό διαμάντι που πολλοί το λένε «καταραμένο». Όμως τα δώρα και οι θησαυροί καμιά φορά δεν είναι αθώα και δεν έχουν τη λάμψη που νομίζουμε…

Μέσα από την περιπέτεια και το μυστήριο τα παιδιά και όλοι εμείς θα ανακαλύψουμε λαμπρές στιγμές αυτής της ξεχωριστής πόλης της Μακεδονίας, αλλά και την πιο σκοτεινή σελίδα της ιστορίας της, που αφορά τον διωγμό και την εξόντωση των Ελλήνων Εβραίων από τους ναζί.

Όμως η δύναμη της αγάπης θα δείξει πως, καμιά φορά, η ιστορία μπορεί να επαναλαμβάνεται για καλό σκοπό…

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae