Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 6541 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΒΡΑΪΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ WJC ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ PDF Εκτύπωση E-mail

Από τις 27 έως τις 29 Οκτωβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε στο Μόναχο η Συνεδρίαση των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συνεδρίου (WJC), κατά την οποία συζητήθηκαν μεταξύ άλλων θέματα που αφορούν τη διασπορά, την απειλή του Ιράν και την αντιμετώπιση του αντισημιτισμού. Στο συνέδριο συμμετείχαν εκπρόσωποι εβραϊκών Κοινοτήτων και Οργανισμών απ΄ όλο τον κόσμο, καθώς και ο πρόεδρος του ΚΙΣΕ και αντιπρόεδρος του WJC κ. Δαυίδ Σαλτιέλ.  

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου έγινε στις 28.10.2019 ειδική εκδήλωση προς τιμήν της Καγκελαρίου της Γερμανίας κας Άνγκελα Μέρκελ στην οποία ο πρόεδρος του WJC Ρόναλντ Λόντερ απένειμε το Βραβείο Θεόδωρος Χέρτζλ 2019 του WJC, με το οποίο αναγνωρίζεται η σημαντική προσφορά προσωπικοτήτων στη δημιουργία ενός ασφαλέστερου και περισσότερο ανεκτικού κόσμου για τον εβραϊκό λαό. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της Εβραϊκής Κοινότητας του Μονάχου και συνδιοργανώθηκε από την πρόεδρο της Ισραηλιτικής Κοινότητας του Μονάχου και Άνω Βαυαρίας & Επιτρόπου του WJC για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος κα Σαρλότ Νομπλόχ.

Η Καγκελάριος στην ομιλία της εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της για την τιμή που της γίνεται με την απονομή του βραβείου αυτού και δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η ζωή των εβραίων στη Γερμανία πρέπει να υποστηριχθεί και να προστατευθεί».

Ο πρόεδρος του WJC παραδίδοντας το βραβείο στην Καγκελάριο αναφέρθηκε στην πρόοδο που έχει γίνει στην μεταπολεμική Γερμανία ώστε να αναγεννηθεί και να εξαλείψει το σκοτεινό παρελθόν της αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Εσείς Καγκελάριε είστε ο φύλακας της Δημοκρατίας, του πολιτισμού και της Ευρώπης και πάντα υποστηρίζατε την εβραϊκή κοινότητα της χώρας σας».

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae