Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 4746 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΑΓΩΓΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ PDF Εκτύπωση E-mail

Στις 11 Νοεμβρίου 2019 συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Ολοκαυτώματος,  στα πλαίσια των εκδηλώσεων του IHRA, που έγιναν στα Τρίκαλα.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε το Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτριο Παπαστεργίου και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τρικκαίων για την έμπρακτη συμπαράσταση στη δημιουργία του Μνημείου.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε επίσης τον Πρόεδρο του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος (ΚΙΣΕ) κ. Δαυϊδ Σαλτιέλ για τη στήριξή του στο στήσιμο του Μνημείου, αλλά και την πλήρη συμμετοχή του στην έναρξη, πραγματοποίηση και ολοκλήρωση του έργου της ανακαίνισης της Συναγωγής Τρικάλων.

Ο Πρόεδρος με δική του πρωτοβουλία επέτυχε τη χρηματοδότηση, (κατά το μεγαλύτερο μέρος) από την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας,  ως αποζημίωση των θυμάτων του Ολοκαυτώματος των Τρικαλινών Εβραίων. Παράλληλα ανέλαβε και όλη τη λογιστική και τεχνική διαδικασία του έργου Ανακαίνισης της Συναγωγής Τρικάλων με το υπαλληλικό προσωπικό της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης.

Ευχαριστούμε επίσης όλες τις Ισραηλιτικές Κοινότητες της Ελλάδος, καθώς και όλους τους Εβραίους της Ελλάδος που ενίσχυσαν οικονομικά και βοήθησαν στην ολοκλήρωση του έργου ανακαίνισης της Συναγωγής των Τρικάλων.

Δελτίο Τύπου Ισραηλιτικής Κοινότητας Τρικάλων, 11.11.2019

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: 

ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ Η ΕΒΡΑΪΚΗ ΣΥΝΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae