Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 5191 επισκέπτες και 4 μέλη συνδεδεμένους

Log inΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟ PDF Εκτύπωση E-mail

Από τις 27 έως τις 29 Νοεμβρίου 2019 το Εργαστήριο Πολιτικής Φιλοσοφίας: από την πράξη στη θεωρία (ΕΠΟΦΙ) της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών διοργάνωσε επιστημονικό συμπόσιο με θέμα «Αντισημιτισμός, Ολοκαύτωμα και Φιλοσοφική σκέψη».

Οι εισηγήσεις των συνέδρων για το θέμα του αντισημιτισμού ήταν πολύπλευρες και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες και εστιάστηκαν κυρίως στο θέμα του αντισημιτισμού στη σύγχρονη πολιτική ρητορική και τη θεατρική σκηνή, στις μορφές αντισημιτικής βίας στην μεταπολεμική Ελλάδα και τον ρόλο της για την διαμόρφωση της υποκειμενικότητας των παιδιών, στις βαθιές ρίζες του αντισημιτισμού στην Ευρώπη,  στη ναζιστική ιατρική και τα ηθικά όρια της βιοϊατρικής έρευνας, καθώς και στο Ολοκαύτωμα και την κατάρρευση του ευρωπαϊκού κοσμοειδώλου.

Κατά την έναρξη του Συνεδρίου χαιρετισμούς απηύθυναν οι πρέσβεις του Ισραήλ και της Κύπρου κ.κ. Γιόσι Αμράνι και Κυριάκος Κενεβέζος και εκ μέρους του Ελληνικού Εβραϊσμού ο γενικός γραμματέας του ΚΙΣΕ κ. Βίκτωρ Ισ. Ελιέζερ, ο αντιπρόεδρος της Ι.Κ. Αθηνών κ. Ντάννυ Εμμανουήλ και ο πρόεδρος της Β΄ Γενιάς Απογόνων Θυμάτων του Ολοκαυτώματος κ. Μάριος Σούσης. Διαβάστε ΕΔΩ το χαιρετισμό του γενικού γραμματέα του ΚΙΣΕ κ. Βίκτωρ Ισ. Ελιέζερ.

Παρόντες ήταν επίσης: ο Ραββίνος Αθηνών κ. Γκάμπριελ Νεγρίν, ο Α΄ αντιπρόεδρος του ΚΙΣΕ κ. Νάχμαν Αλχανάτ, ο πρόεδρος της Μπενέ Μπερίτ κ. Βίκτωρ Μπατής, ο τ. πρόεδρος του ΚΙΣΕ κ. Βενιαμίν Αλμπάλας, εκπρόσωποι των Πρυτανικών Αρχών καθώς και καθηγητές και φοιτητές του Πανεπιστημίου.  

Η κεντρική ομιλία του Συνεδρίου έγινε από τον Πρόεδρο του Εφορευτικού Συμβουλίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδοςσυγγραφέα κ. Σταύρο Ζουμπουλάκη με θέμα «Ο Αντισημιτισμός χτες και σήμερα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, ΜΕΛΟΥΣ της Οργανωτικής Επιτροπής του Εργαστηρίου Πολιτικής Φιλοσοφίας – Από την πράξη στην θεωρία της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae